Το Ίδρυμα MacArthur απένειμε επιχορήγηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Sesame Workshop και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC) για την εκπαίδευση των παιδιών που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους λόγω πολέμου. Η επιχορήγηση παρέχεται στο πλαίσιο του παγκοσμίου διαγωνισμού 100 & Change του ιδρύματος για τολμηρές λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα.

Το Sesame Workshop και το IRC θα εφαρμόσουν ένα τεκμηριωμένο, αναπτυξιακό πρόγραμμα πρώιμης παιδικής ηλικίας, με στόχο την αντιμετώπιση του «τοξικού άγχους» που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Ιράκ και η Συρία. Παράλληλα, το έργο θα βοηθήσει στη μακροπρόθεσμη πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στην επείγουσα κρίση των προσφύγων από τη Συρία δημιουργώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρόωρης παιδικής ηλικίας που έχει γίνει ποτέ στον ανθρωπιστικό χώρο», δήλωσε η Πρόεδρος του Ιδρύματος, Julia Stasch.

«Λιγότερο από το 2% του συνολικού προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας πάει στην εκπαίδευση και το κομμάτι για τα πολύ μικρά παιδιά είναι ελάχιστο. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αλλάξει το σύστημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και να επικεντρωθεί περισσότερο στη συμβολή στη διασφάλιση του μέλλοντος των μικρών παιδιών μέσω της εκπαίδευσης».

Συνολικά, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 9,4 εκατομμύρια παιδιά. Το Sesame Workshop και το IRC θα δημιουργήσουν από κοινού μια προσαρμοσμένη παράσταση που θα διδάσκει βασικά στοιχεία όπως είναι η ανάγνωση και τα μαθηματικά, προσφέροντας παράλληλα και συναισθηματική υποστήριξη. «Τα Muppets του Sesame θα αποτελέσουν μοντέλο ένταξης και σεβασμού και ισότητας των φύλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα.

Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται μέσω τηλεόρασης μαζί με συμπληρωματικά μαθήματα μέσω κινητού και Ίντερνετ. Παράλληλα, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα επισκέπτονται τις οικογένειες και θα μεταδίδουν μηνύματα μέσω κινητού για να τις ενθαρρύνουν να ακολουθούν πιο υγιή ζωή.

Το Sesame Workshop έχει μακρά ιστορία ανάπτυξης τέτοιου είδους προγραμμάτων σε περιοχές όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Αφγανιστάν και η Νότια Αφρική, ενώ το IRC προσφέρει την εμπειρία και τη δέσμευσή του στο προσφυγικό θέμα σε συνεργασία με ένα καθιερωμένο δίκτυο κοινοτικών εργαζομένων και τοπικών εγκαταστάσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο: