Κρίσιμο βήμα για την τεκμηρίωση της διακριτής ταυτότητας της Τσακωνιάς, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την απόφαση εγγραφής του Τσακώνικου χορού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Απώτερος στόχος η εγγραφή στον αντίστοιχο Κατάλογο της UNESCO

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την αίσια έκβαση της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε για την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Τσακώνικης παράδοσης, ώστε να επιτύχουμε τον απώτερο στόχο μας για την εγγραφή της στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco».

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του ενιαίου ιστορικού, πολιτιστικού, οικονομικού και πολιτικού χώρου της Τσακωνιάς, την οποία χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου, για τη συγκρότηση του συμφώνου ποιότητας της περιοχής.

Όπως σημείωσε, στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η ανάλογη πρωτοβουλία για την τεκμηρίωση της Μανιάτικης παράδοσης, με βασικό άξονα τα Μανιάτικα μοιρολόγια.

Ο κ. Τατούλης επισήμανε την αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, τους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τσακώνικο χορό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό:  filmellon

Μοιράσου το άρθρο: