Με την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων από πολλές χώρες του εξωτερικού διεξήχθη το συνέδριο για την ελληνική διασπορά που διοργάνωσε το ερευνητικό κέντρο Seesox στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του πρότζεκτ για την ελληνική διασπορά στο Seesox.

Οι ομιλητές προέρχονταν από βρετανικά πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης, το LSE, το Middlesex, το πανεπιστήμιο του Leeds, πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Οι θεματικές ενότητες περιελάμβαναν τους θεσμούς της ελληνικής διασποράς στο εξωτερικό, την διασπορά και την εκκλησία, τα new media και την ελληνική διασπορά, την ελληνική οικονομία και διασπορά, την νέα διασπορά και το brain drain και τέλος την διασύνδεση της με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του πρότζεκτ για την ελληνική διασπορά στο Seesox έχει αναπτυχθεί ένας διαδραστικός χάρτης όπου μπορεί κάποιος να βρεί πληροφορίες για επιχειρήσεις ομογενών σε διάφορες χώρες της Γης.

Ο σύνδεσμος για τον διαδραστικό χάρτη της ελληνικής διασποράς είναι:

http://greekdiasporamap.seesox.growcreate.co.uk/

Μοιράσου το άρθρο: