Τα Μanga “ταξιδεύουν” στο Βρετανικό Μουσείο

Ένα τμήμα του παλαιότερου επιζώντος βιβλιοπωλείο manga στο Τόκιο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν κόμικς από τα ράφια και να τα ξεφυλλίζουν ή και να «κατεβάζουν» νόμιμα στο smartphone ή την ταμπλέτα τους, θα φιλοξενείται σε μια μεγάλη έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Manga» που είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ εκτός Ιαπωνίας και θα διαρκέσει από τις 23 Μαΐου έως τις 26 Αυγούστου. Φιλοξενεί σπάνια ιστορικά παραδείγματα αυτής της ιαπωνικής τέχνης καθώς και αντικείμενα από τη μεγάλη συλλογή του μουσείου. Η έκθεση εξερευνά τον πολιτισμικό χαρακτήρα του manga και την επιρροή του σε όλο τον κόσμο, από το anime μέχρι το cosplay dressing.

«Συνεργαστήκαμε με εκδότες και καλλιτέχνες για να δείξουμε κομμάτια που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ μαζί», δήλωσε η Nicole Rousmaniere, επιμελήτρια της έκθεσης. Συγκεκριμένα, το Βρετανικό μουσείο συνεργάστηκε με περίπου 50 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών του Astro Boy και της Princess Jellyfish.

«Υπάρχει και μια βρετανική πλευρά καθώς οι Βρετανοί έφεραν τη σάτιρα στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα με το περιοδικό Japan Punch και αυτό είχε τεράστια επιρροή, όπως άλλωστε και αυτή της Disney. Πρόκειται δηλαδή για μια διεθνή ιστορία», συμπληρώνει η επιμελήτρια.

Τα Manga αφηγούνται μια ιστορία στην οποία τα σκίτσα παίζουν τον κύριο ρόλο. Έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα στον διάσημο Ιάπωνα καλλιτέχνη Katsushika Hokusai. Σήμερα όμως πρόκειται για μια παγκόσμια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει κόμικς, ταινίες, παιχνίδια, αξεσουάρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος