Μία περιοδεία εικονικής πραγματικότητας θα επιστέψει στους ABBA να επιστρέψουν στη σκηνή. Το δημοφιλές συγκρότημα της Ποπ από τη Σουηδία, με τις πολλές μουσικές επιτυχίες, που τραγουδήθηκαν από χιλιάδες οπαδούς και όχι μόνο, διαλύθηκε το 1982 και δεν ενώθηκε ποτέ ξανά. Όμως σύντομα, οι φανατικοί του γκρουπ θα έχουν την ευκαιρία να τους ξαναδούν ζωντανά, αν και όχι ακριβώς, αφού η συντονισμένη «παρουσία» τους θα γίνει εφικτή χάρη σε μια τεχνολογία των ολογραμμάτων, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την περίπτωση του ράπερ Tupac, ο οποίος επέστρεψε εικονικά στη σκηνή, στο Φεστιβάλ Coachella το 2012.

«Βλέπουμε ο ένας τον άλλο κάπου – κάπου, κάναμε μερικά διαφορετικά πράγματα και τώρα έχουμε ένα project μπροστά μας» ανέφερε, στη σουηδική εφημερίδα Expressen, ο Μπένι Άντερσον μέλος του θρυλικού συγκροτήματος.

Η ψηφιακή περιοδεία του συγκροτήματος προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2019, ενώ μια έκθεση αφιερωμένη στο τετραμελές γκρουπ θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο αργότερα εφέτος.

Η έκθεση θα έχει τον τίτλο «ABBA: Super Troupers» από τη μεγάλη επιτυχία τους «Super Trouper» του 1980. Όσοι την επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αντικείμενα από τα ιδιωτικά αρχεία του συγκροτήματος για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φανατικοί των ABBA θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε διαφορετικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της ιστορίας του συγκροτήματος – όπως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel, όπου έμειναν κατά τη διάρκεια της νίκης τους στη Eurovision το 1974.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν ακόμα να δουν από κοντά τα αυθεντικά μουσικά όργανα και τους χειρόγραφους στίχους των ABBA.

Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία, ο τραγουδιστής του σχήματος, Μπιορν Ουλβέους δήλωσε: «Εφόσον τα τραγούδια μας, που γράφτηκαν τη δεκαετία του ’70, εξακολουθούν να ακούγονται και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έκθεση στο Southbank Center τα τοποθετεί στο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο δημιουργήθηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΜΕ

Φωτογραφία: http://www.abbasite.com/

Μοιράσου το άρθρο: