Την πρώτη Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το 14ο στούντιο άλμπουμ των U2. Η νέα τους δουλειά έχει τον τίτλο «Songs of Experience» και-όπως παρουσιάζεται και στο Billboard– στο art work του άλμπουμ φαίνεται η εικόνα ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που κρατιούνται από το χέρι.

Οι εκπρόσωποι της Ροκ και Ποπ σκηνής, που συνυπάρχουν μουσικά από το 1976, αποκάλυψαν ακόμα τους τίτλους των δεκατριών (13) τραγουδιών της καινούριας τους δισκογραφικής δουλειάς.

Ως προς τη λυρική προσέγγιση του άλμπουμ, όπως αναφέρεται, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η συμβουλή του Ιρλανδού ποιητή, μυθιστοριογράφου και ομότιμου καθηγητή Σύγχρονης Λογοτεχνίας στο Trinity College, στο Δουβλίνο, του Μπέρνταν Κένενλι προς τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Μπόνο: «γράψε σαν να είσαι νεκρός».

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια συλλογή τραγουδιών με τη μορφή προσωπικών επιστολών, σε μέρη και ανθρώπους που είναι κοντά στην καρδιά του Μπόνο – οικογένεια, φίλους, θαυμαστές, καθώς και στον ίδιο του τον εαυτό.

Το «Songs of Experience» αποτελεί μουσική συνέχεια του άλμπουμ του 2014 «Songs of Innocence», και η περιοδεία «The Experience + Innocence Tour» θα αρχίσει στις 2 Μαΐου 2018 από την Τάλσα της Οκλαχόμα.

Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μέσω της Interscope Records στις ΗΠΑ και μέσω της Universal στον Καναδά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Billboard

Φωτογραφία: Joel Ryan/Invision/AP

Μοιράσου το άρθρο: