Ο σκηνοθέτης των ταινιών «X-Men», Μπράιαν Σίνγκερ, μέχρι πρόσφατα και σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας «Bohemian Rhapsody» -που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του θρύλου της Ροκ, Φρέντυ Μέρκιουρι- αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 17χρονου, μετά και από μήνυση που κατέθεσε ο δεύτερος σε βάρος του σκηνοθέτη, παραγωγού, σεναριογράφου και ηθοποιού.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες του Σέζαρ Σάντσεζ Γκάζμαν, το 2003 ο Σίνγκερ του πρότεινε να πάνε βόλτα με γιοτ και τον εξανάγκασε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις. Αργότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 17χρονου, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε και του είπε ότι είναι παραγωγός και ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να γίνει ηθοποιός, αν δεν ανέφερε τίποτα για το περιστατικό.

Όπως καταγράφεται στη μηνυτήρια αναφορά, ο Μπράιαν Σίνγκερ είπε στον Σέζαρ Σάντσεζ Γκάζμαν ότι «κανένας δεν θα τον πίστευε, αν έκανε καταγγελία και ότι μπορούσε να προσλάβει ανθρώπους που είναι ικανοί να καταστρέψουν τη φήμη κάποιου».

Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι, το γιοτ ήταν ιδιοκτησίας του Λέστερ Γουότερς, εύπορου επενδυτή στον κλάδο της τεχνολογίας, «ο οποίος συχνά διοργάνωνε πάρτι για νεαρούς γκέι στην περιοχή του Σιάτλ».

Ο Σάντσεζ-Γκάζμαν ζητά αποζημίωση για «σοβαρή ψυχολογική, ψυχική και συναισθηματική βλάβη, ντροπή, ταπείνωση και απώλεια της απόλαυσης της ζωής».

Εκπρόσωπος του σκηνοθέτη αναφέρει ότι, «ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς και θα υπερασπιστεί την αθωότητά του μέχρι τέλους».

Σε δημοσίευμα του περιοδικού Variety αναφέρεται ότι, η μήνυση κατατέθηκε τρεις μέρες μετά την απόλυση του Σίνγκερ από την ταινία «Bohemian Rhapsody». Σύμφωνα με τους υπεύθυνους τού στούντιο 21th Century Fox ο Σίνγκερ απουσίαζε επανειλημμένα από τα γυρίσματα και δεν επέστρεψε μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή.

Το στούντιο όρισε τον Ντέξτερ Φλέτσερ ως αντικαταστάτη του Σίνγκερ για τα γυρίσματα της νέας ταινίας την περασμένη Τετάρτη. Ο σκηνοθέτης απάντησε σχετικά με το γεγονός της απουσίας του ότι, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στα γυρίσματα, επειδή φρόντιζε έναν άρρωστο γονέα του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Variety

Φωτογραφία: Matt Sayles/Invision/AP, αρχείο

Μοιράσου το άρθρο: