Το χαρτί είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της Ρωσίδας καλλιτέχνιδας, Άσια Κόζινα (Asya Kozina), η οποία εργάζεται στην Αγία Πετρούπολη, δίνοντας τη δική της «ερμηνεία» στις περίτεχνες περούκες της περιόδου του μπαρόκ και του ροκοκό.

Η Κόζινα, πριν από δύο χρόνια, είχε προκαλέσει αίσθηση με τη δουλειά της που είχε τίτλο «Μπαρόκ χάρτινες περούκες».

Η ίδια είχε αναφέρει για εκείνη τη δουλειά της: «Οι ιστορικές περούκες πάντα με γοήτευαν, ειδικά αυτές της περιόδου του μπαρόκ. Είναι τέχνη για την τέχνη, αισθητική για την αισθητική. Δεν υπάρχει έννοια του πρακτικού, αλλά είναι όμορφες. Σε αυτή την περίπτωση, το χαρτί βοηθά να υπογραμμιστεί η βασική φόρμα και στο να μην έχουμε εμμονή με τις μη απαραίτητες λεπτομέρειες».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Designboom, στις καινούριες συνθέσεις της, η Ρωσίδα καλλιτέχνις ενσωματώνει σύμβολα της σύγχρονης εκβιομηχάνισης και προόδου.

«Οι καινούργια σειρά μας είναι ένας συνδυασμός παλαιάς και νέας πολυτέλειας, όπου ένας ουρανοξύστης ανορθώνεται στην κορυφή μιας περίτεχνης κόμμωσης, και το αεροπλάνο διακοσμείται με λουλούδια και φτερά στρουθοκαμήλου», εξηγεί.

«Υπάρχει μια ρόδα λούνα παρκ, ένα βιολί. Και η ιαπωνικού στυλ περούκα έχει μιαν άνοιξη από άνθη κερασιάς, σαν σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας των μοντέρνων καιρών», συμπληρώνει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Designboom

CC Gontsa-SA 2.5

Μοιράσου το άρθρο: