Ο Brian Eno έρχεται στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής και πατέρας της ambient μουσικής μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

brian-eno_the-ship_p

Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του «Τιτανικού», τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Μπράιαν Ίνο, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδέοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιία. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές τού εκάστοτε χώρου, ο Ίνο σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή.

brian-eno

Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου ο Ίνο εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό όσο και οικείο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ίνο χρησιμοποιεί τη δική του φωνή σε μια ακουστική εγκατάσταση. Ως φυσική προέκταση της ακουστικής εγκατάστασης The Ship ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Ίνο που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, ο Μπράιαν Ίνο θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μια συζήτηση σχετικά με τις ιδέες του για την τέχνη και την κοινωνία σήμερα.

Η είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Πατήστε το λινκ https://www.eventora.com/el/Events/sgt-brian-eno για ηλεκτρονική προκράτηση θέσης.

Κάνοντας ηλεκτρονική κράτηση, μπορείτε να υποβάλετε και ερωτήσεις προς τον Μπράιαν Ίνο, με βασικό θέμα συζήτησης τη σκέψη του για την τέχνη και την κοινωνία τού σήμερα.

Brian Eno, The Ship
Στοιχεία εγκατάστασης: Ήχος και Φως
Διεύθυνση και Συντονισμός: Lumen (London) Limited

Συντελεστές για τη Στέγη:
Επιμέλεια: Χρήστος Καρράς
Οργάνωση: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Τεχνική Επιμέλεια: Λευτέρης Καραμπίλας
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

brian-eno_the-ship_pΣτέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

Πληροφορίες: 210 900 5 800

3-23 Οκτωβρίου 2016 | 12:00-21:00

Εκθεσιακός χώρος
4 Οκτωβρίου 2016 | 19:00 Ομιλία του Brian Eno

Κεντρική Σκηνή

Μοιράσου το άρθρο: