Μία διαφορετική μουσειακή περιήγηση με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» εγκαινιάζει το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου θα αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα σε σκηνοθετική επιμέλεια του Στρατή Πανούριου.

 

Μια από τις παραστάσεις εμπνέεται από τη σκηνή που κοσμεί ένα αττικό ερυθρόμορφο αγγείο του 5ου αιώνα π.Χ. Εικονίζεται έφηβος τη στιγμή που αναχωρεί για τον πόλεμο.

Στο «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή παρακολουθούμε τη διαδικασία της εφηβικής μύησης του Νεοπτόλεμου. Ο Οδυσσέας, καθοδηγεί στον πρώτο του άθλο τον νεαρό, ο οποίος θα ενηλικιωθεί, αφού πρώτα κυνηγήσει με δόλιους τρόπους τον «Φιλοκτήτη».

Αντικείμενα του Μουσείου θα αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό δραματοποιημένα κείμενα. Οι παραστάσεις θα είναι διαφορετικές για κάθε αντικείμενο. Οι παραστάσεις άρχισαν στις 8 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζονται κάθε Τρίτη έως τις 28 Μαρτίου, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη 1.

Πηγή: ΕΡΤ 1

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη

Μοιράσου το άρθρο: