Ταινίες του «πειραματικού» σινεμά, που δεν βρήκαν τρόπο να φτάσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρουσιάζονται εφέτος στο «The Unseen Movies Festival», από τις 20 ως τις 23 Δεκεμβρίου 2017.

Σκοπός της «γιορτής» που πραγματοποιείται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σε διαφορετικά σημεία της ελληνικής πρωτεύουσας είναι να δοθεί η ευκαιρία στους σινεφίλ να απολαύσουν λιγότερο προβεβλημένα φιλμ από διαφορετικές χώρες (Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία, Κολομβία) με ελεύθερη είσοδο.

Μιλώντας για το φεστιβάλ στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Ευθυμίου, σκηνοθέτης και μέλος της διοργανώτριας ομάδας Pugnant Film Series, ανέφερε:

«Στο πρόγραμμα μπορεί να βρει κανείς ταινίες ετερόκλητου ύφους, θεματολογίας και αισθητικής… Και σκεφτήκαμε να το κάνουμε αυτήν την περίοδο για να προλάβουμε πριν φύγει το 2017 να έχουμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες των τελευταίων δύο ετών».

Ο κ. Ευθυμίου προσθέτει: «Τα φιλμ προβάλλονται σε συνεργασία με τους δημιουργούς, που μας παραχώρησαν τα δικαιώματα. Η λογική είναι να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δει κάποιες, ταινίες που δεν θα μπορούσε να δει αλλιώς. Θεωρήσαμε ότι αυτά τα φιλμ έχουνε μια θέση στις κινηματογραφικές αίθουσες».

Οι ταινίες είναι παραγωγής 2015 και 2016 και θα προβάλλονται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (στο Αυτοδιαχειριζόμενο «Θέατρο Εμπρός», στο «Balkan Can Kino», στο «Boiler» και στις «Χίμαιρες») «διότι μας αρέσει η ιδέα της μετακίνησης από χώρο σε χώρο που θα κάνει πιο ενδιαφέρον το ‘κυνήγι’ της ταινίας που θέλει να δει κάποιος θεατής, ενώ παράλληλα μπορεί να προσελκύει και διαφορετικό κοινό κάθε μέρα ο κάθε χώρος» εξήγησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ευθυμίου. Στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να επαναληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: