Την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι Θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού, η συναυλία των «Duo Arioso» (Σοφία Μαυρογενίδου, φλάουτο – Αριστείδης Χατζησταύρου, κιθάρα).

Πρόκειται για την 7 η εκδήλωση του κύκλου Τρίτη και 3 στο Τρίτο για την περίοδο 2017 – 18 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο (90.9 fm) και από το διαδίκτυο.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

J.S.Bach – Siciliano

J.S.Bach – Jesu bleibet meine Freude

Francis Klenjans – Aria αρ. 1

Αριστείδης Χατζησταύρου – Saltarello

H.Villa – Lobos – Aria (Bachianas brasileiras αρ. 5)

Αριστείδης Χατζησταύρου – Fantasy

Αριστείδης Χατζησταύρου – Πουλιά

Νίκος Τάτσης – Μικρή σουίτα (Χειμαριώτικος – Χορός στα δύο)

Κυριάκος Τζωρτζινάκης – Bossa

Claude Bolling – Irlandese

Celso Machado – Pacoca

Jorge Morel – Danza brazileira

Dušan Martinček – Bon jour monsieur Picasso

Astor Piazzolla – Ave Maria

Σοφία Μαυρογενίδου – Gioco su tarantella

Σοφία Μαυρογενίδου – φλάουτο

Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρα

Ήχος: Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται να κάνουν κράτηση θέσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

«Duo Arioso»

Σοφία Μαυρογενίδουφλάουτο

Αριστείδης Χατζησταύρουκιθάρα

Από το 1993 έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Γερμανία, Φινλανδία, Κύπρο. Αίγυπτο. Το ντουέτο έχει συμπράξει και έχει ηχογραφήσει με ορχήστρες και σύνολα δωματίου καθώς και με μουσικούς και καλλιτέχνες που φέρουν την ιδιαίτερη αύρα του πολιτισμού τους (Miloš Štedron, Donnaquartet, SylvioGualda, AlfioAntico και άλλους). Το 2015 κυκλοφόρησε το CD τους με τίτλο “Invisible borders”.

Το ρεπερτόριο τους αποτελείται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών επιρροών από διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Μεσόγειος, η Λατινική Αμερική, η Ευρώπη, εμπλουτισμένο από αυθεντικά έργα γραμμένα για το ντουέτο, μεταγραφές, διασκευές καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.

Προερχόμενοι από την Ελλάδα, μία χώρα που ανέκαθεν συνόρευε και επηρεαζόταν από διαφορετικούς πολιτισμούς το Duo Arioso ενώνει και εντάσσει στο παίξιμο του τη μπαρόκ μουσική, το τραγούδι, την παράδοση και τον χορό.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: