Θεματική περιήγηση βασισμένη στο βιντεοκλίπ της Beyoncé και του Jay-Z διοργανώνει το Λούβρο

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ένα πιο ευρύ και νεανικό κοινό εκμεταλλευόμενο τον ‘θόρυβο’ που προκάλεσε το βιντεοκλίπ της Beyoncé και του Jay-Z, το Λούβρο προτείνει μια νέα θεματική περιήγηση βασισμένη στα έργα που εμφανίζονται στο βίντεο. Πριν από ένα μήνα περίπου, το διάσημο ζευγάρι ανακοίνωσε την κυκλοφορία του κοινού του άλμπουμ, “Everything Is Love” και επανασυστήθηκε στο κοινό ως “The Carters”. Αμέσως μετά, κυκλοφορεί το πρώτο βιντεοκλίπ του άλμπουμ, το οποίο σήμερα μετρά 63 εκατομμύρια προβολές, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Στο εξάλεπτο βιντεοκλίπ, με τίτλο “Apeshit”, εμφανίζεται το διάσημο ζευγάρι τραγουδιστών πλαισιωμένο από χορευτές με φόντο μερικά από τα πιο όμορφα έργα και γλυπτά του μουσείου: τη Νίκη της Σαμοθράκης”, τη Μόνα Λίζα και την Αφροδίτη της Μήλου. Η 90λεπτη περιήγηση περιλαμβάνει συνολικά 17 έργα τα οποία εμφανίζονται στο βιντεοκλίπ.

Ο Sidi Larbi Cherkaoui, ο χορογράφος του βίντεο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Pitchfork: “Νομίζω ότι οι χορευτές είναι τόσο όμορφοι και μοιάζουν κάπως με γλυπτά. Όταν βρίσκονται μέσα σε αυτό το χώρο – ακριβώς πάνω στις σκάλες ή ανάμεσα στην  ομάδα – έχεις την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να είναι αρχαίες μυθολογικές θεότητες του κυνηγιού ή της σοφίας. ”

Το γαλλικό μουσείο αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που κατέβαλε το ζευγάρι για να γυρίσει το βιντεοκλίπ. Εκτός από τη Beyoncé και τον Jay-Z, το 2013, το Λούβρο είχε δώσει άδεια στον πρώην τραγουδιστή των Black Eyed Peas, Will.i.am, να γυρίσει το βιντεοκλίπ “Monna Lisa Smile”.

ΠΗΓΕΣ: LeFigaroEntertainmentWeekly

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος