Η ακρίβεια και η οπτική, εικονογραφική και μαγική δύναμη του έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου συναντούν την εξαιρετική δεξιοτεχνία της θρυλικής ομάδας χορού της Πίνα Μπάους, Tanztheater Wuppertal. Εννιά χρόνια μετά το θάνατο της χορογράφου, η ομάδα, έτοιμη να επεκτείνει το ρεπερτόριό της, προσκάλεσε τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο έργο.

Το “New Piece I-Since She” του διάσημου Έλληνα χορογράφου, που θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του περίφημου χοροθεάτρου της ιέρειας του μοντέρνου χορού, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα NY Times, κατά τις πρόβες, ο κ. Παπαϊωάννου έλεγε στους χορευτές να κάνουν λιγότερα, να κινούνται λιγότερο. «Είναι πολύ οπτικός, πολύ ακριβής, πολύ ευαίσθητος στο χρονοδιάγραμμα και ενδιαφέρεται για το πώς τα υλικά ανταποκρίνονται στην κίνηση», δήλωσε η Μπάρμπαρα Κάουφμαν, μια βετεράνος χορεύτρια της ομάδας της Μπάους.

Το “New Piece I” είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης με το Théâtre de la Ville) / La Villette στο Παρίσι, το Sadler’s Wells του Λονδίνου και το Holland Festival στο Άμστερνταμ.

ΠΗΓΗ: NYTimes

Μοιράσου το άρθρο: