Η συλλογή διηγημάτων του Γκρεγκ Τζάκσον «Άσωτοι» σε μετάφραση Παναγιώτη Κεχαγιά, η ποιητική συλλογή των Στέργιου Μήτα, Θοδωρή Ρακόπουλου και Αντώνη Ψάλτη «Ξέρετε το τέλος», και το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου», είναι τα τρία νέα βιβλία των εκδόσεων «Αντίποδες».

Οι Άσωτοι είναι νέοι, ερωτευμένοι ή όχι ακριβώς, αταίριαστοι, αεικίνητοι και συγκινητικοί, και αναζητούν νόημα και αυθεντικότητα σε μια καθημερινότητα διαβρωμένη από την εμμονή στον εαυτό. Λυρική και αδίστακτη, εγκεφαλική και παραισθητική, η γλώσσα των Άσωτων χαρτογραφεί την περίπλοκη συνθήκη της σύγχρονης ζωής: έρωτας, δημιουργικότητα, ναρκωτικά, χρήμα και επιτυχία, υπονομεύονται από μια επιθυμία που σκάβει σαν ρίζα μέσα στις κούφιες κοιλότητες αυτού που μέσα μας δεν γεμίζει με τίποτα. Που μπορεί ποτέ να μη γεμίσει. Που μπορεί ποτέ να μη θέλει να γεμίσει.

Ο Γκρεγκ Τζάκσον γεννήθηκε το 1983 και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές της αμερικανικής πεζογραφίας. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά New Yorker, Granta και Virginia Quarterly Review. Το 2016 επιλέχθηκε για το αμερικανικό βραβείο νέων συγγραφέων «5 under 35». Οι Άσωτοι είναι το πρώτο του βιβλίο.
Σελίδες: 304
Σχήμα: 12×20 εκ.
ISBN: 978-618-5267-08-7
Τιμή: 13,80€

Ένα ποιητικό παίγνιο για έξι χέρια, με κοινό θεματικό, υφολογικό και τεχνοτροπικό άξονα. Τρεις ποιητές πιάνουν και αφήνουν το ίδιο νήμα, διερευνώντας τις δυνατότητες μιας κοινής εκφραστικής πορείας.
Σελίδες: 40
Σχήμα: 17×20 εκ.
ISBN: 978-618-5267-06-3
Τιμή: 7,00 €

 

Το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο Εθνικό Θέατρο για δεύτερη χρονιά.
Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με μαφιόζικες μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται και επιμένει στο αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως όπως και κάθε προσωπική ελευθερία ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται η αξιοπρέπεια, η ηθική τάξη και τα συναισθήματα.

Σελίδες: 100
Σχήμα: 17×20 εκ.
ISBN: 978-618-5267-07-0
Τιμή: 8,00€

Μοιράσου το άρθρο: