Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές στην εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», με την ταινία «ΤΖΑΜΕΤΙ 13», την Κυριακή 11/10, στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θρίλερ 2006, Ασπρόμαυρη ταινία, Διάρκεια: 90′
Γαλλο-γεωργιανή ταινία, σκηνοθεσία Γκέλα Μπαμπλουάνι
με τους: Ζορζ Μπαμπλουάνι, Ορελιέν Ρεσουάν, Πασκάλ Μπονγκάρ

tzameti-13low-724x1024Ένας εικοσάχρονος Γεωργιανός μετανάστης στη Γαλλία, ο Sebastien (George Babluani), προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην και να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένειά του επισκευάζοντας στέγες. Δουλεύοντας στη στέγη ενός παράξενου μορφινομανή, του Godon (Philippe Passon), κρυφακούει άθελά του μια συζήτηση του τελευταίου για μια δουλειά με πιθανότητες κέρδους πολλών χρημάτων.

Όταν ο Godon πεθαίνει ξαφνικά από υπερβολική δόση και ο Sebastien καταλαβαίνει ότι θα μείνει απλήρωτος, αρπάζει την ευκαιρία και κλέβει ένα φάκελο που η τύχη έριξε (κυριολεκτικά) στο δρόμο του, ο οποίος περιέχει όλα τα στοιχεία για τη δουλειά που είχε ακούσει. Πιστεύοντας ότι η τύχη του χαμογέλασε και τον ξεπληρώνει με αυτό τον τρόπο, ξεκινά ένα ταξίδι (σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου) και σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σ’ ένα αποτρόπαιο τυχερό παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Μοιράσου το άρθρο: