Το «#Όλα_είναι_εδώ» είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς #hashtag από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Η συγγραφέας Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ert.gr, μιλάει για τον θυμό, τα στερεότυπο, την κριτική των άλλων, τις επιθυμίες, την απώλεια, ενώ παράλληλα μελετάει τη χρησιμότητα (ή μη) της ύπαρξης ενός «οδηγού χρήσης» της καθημερινότητάς μας.

Συνέντευξη στην Τζένη Χαραλαμπίδου

Το βιβλίο σας επιχειρεί να κάνει μία «ακτινογραφία» της καθημερινότητας ενός σύγχρονου ανθρώπου;
Θα μπορούσε να το πει κάποιος, ναι. Όλα αυτά που παρατηρώ χρόνια τώρα μέσα από συνεργασίες, σχέσεις, καταστάσεις, νίκες και απώλειες, σχηματίζουν έναν «χάρτη» της καθημερινότητάς μας, σύμφωνα με την προσωπική μου αντίληψη. Έχω την πεποίθηση πως πρόκειται για ερωτήματα και σκέψεις που όλοι έχουμε.

Αποτυπώνετε πράγματα με χιούμορ κι άλλοτε με σαρκασμό. Πόσο εντοπίζονται σήμερα αυτά στις σχέσεις μας με τους άλλους, σχέσεις που όλο και πιο συχνά συνάπτονται και κυρίως ξεδιπλώνονται μέσα από τα social media;
Τα social media σηματοδοτούν την αρχή, τη μέση και το τέλος των σχέσεων. Συχνά ξεκινούν με ένα friend request, ένα accept, πολλά likes, deletes και blocks. Αν αυτό δεν είναι σαρκασμός. τότε τι είναι; Δεν θεωρώ βέβαια πως η σημερινή εποχή είναι ψυχρή και κυνική, αυτά υπήρχαν πάντα -οι άνθρωποι ελάχιστα αλλάζουν ως προς το χιούμορ και τον σαρκασμό τους- απλά τώρα μέσω του διαδικτύου όλα διαφαίνονται πιο καθαρά. Στην καθημερινότητα μου όμως, στην προσωπική μου ζωή -για να είμαι ειλικρινής- έχω μπόλικο σαρκασμό και λιγότερο χιούμορ.

Γιατί hashtag;
Γιατί όλη μας η ζωή είναι ένας αλγόριθμος.

Ποια ήταν η αφορμή για το βιβλίο αυτό; Και ποιος ο στόχος; 
Αρχικά για να μοιραστώ αυτά που με απασχολούν. Μετά είδα πως ότι έγραφα, έβρισκε έντονη απήχηση στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι συγκέντρωσα τα κείμενα αυτά σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο σε μια εποχή που κυριαρχεί το ηλεκτρονικό «μοίρασμα», είναι ακόμα λίγο πιο «επαναστατικό». Και ρομαντικό. Ίσως επειδή είμαι από εκείνα τα άτομα που ενώ λατρεύουν το διαδίκτυο, λατρεύουν και τις σελίδες, είτε πρόκειται για περιοδικά είτε για βιβλία.

Τελικά υπάρχει οδηγός μιας ευτυχισμένης και επιτυχημένης ζωής; 
Όχι. Και όσοι το γνωρίζουν, παρακαλώ να το μοιραστούν με τη σειρά τους, μαζί μας!


Η σειρά #Hashtag αξιοποιεί την πιο επιτυχημένη λέξη-κλειδί της επικοινωνίας στον κόσμο των social media και τη μεταφέρει «γειώνοντάς» τη στις σελίδες του έντυπου βιβλίου. Σύντομα κείμενα στα οποία αποτυπώνονται σκέψεις, αντιλήψεις και θέσεις για την αληθινή ζωή, σε ύφος άλλοτε χιουμοριστικό, ενίοτε εξομολογητικό, συχνά δηκτικό και κάποτε προτρεπτικό, καλούν τους αναγνώστες να ψηλαφίσουν στις αράδες τους ένα κομμάτι –μικρότερο ή μεγαλύτερο– του εαυτού τους.

Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά  

Η Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διαφήμιση, marketing και εργάστηκε ως WholeSales Director / Franchise Consultant σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2012 δημιούργησε τη διεθνή πλατφόρμα www.living-postcards.com, με στόχο την προώθηση των νέων ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό μέσα από events και pop up stores. Αρθρογραφεί σε μεγάλα sites και έντυπα (Adorn India – Huffington Post Greece), δίνει συχνά ομιλίες  για το «επιχειρείν» στηρίζοντας νέα brands και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Το 2018 ξεκίνησε με την ομάδα της τη διεθνή καμπάνια κατά της βίας των γυναικών με τίτλο #dontacceptit σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τη στήριξη των θυμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: