«Διάλογοι στο λυκόφως. 90 συνεντεύξεις» του Μίκη Θεοδωράκη είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS σε επιμέλεια της Δέσποινας Ζηλφίδου. Μέσα στο βιβλίο, ο μεγάλος μας συνθέτης παραθέτει τις απόψεις του, για την πολιτική, τη μουσική και την κοινωνία.

Αμετανόητος και περήφανος, δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης, στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης. Διάλογοι στο Λυκόφως».

Το βιβλίο περιλαμβάνει 90 γραπτές συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη, από το 2003 έως το 2015, όπως ακριβώς ανασύρθηκαν από το αρχείο του. Η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον συνθέτη, ο οποίος διάλεξε και τους τίτλους.

Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, στη συνέντευξη που έδωσε στο σπίτι του, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά
«Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα. Μπήκε σε όλους αυτούς και τον φάγανε. Η Αριστερά, αυτή την στιγμή, με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν»

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ έχει προλογίσει ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Το υλικό έχει επιμεληθεί η Δέσποινα Ζηλφίδου. Μέσα από τις συνεντεύξεις μιας ζωής, ο συνθέτης παραθέτει τις απόψεις του, για την πολιτική, τη μουσική και την κοινωνία, όπως δεν έχει καταγραφεί σε κανένα βιβλίο του, έως τώρα.

Μοιράσου το άρθρο: