Μπορεί ο καρκίνος να νικηθεί; Στο ερώτημα για την σχεδόν δαιμονοποιμένη ασθένεια του καιρού μας απαντά με την πολυτάραχη ζωή του ένας 20χρονος «πρασινοσκούφης», κομάντο.

Την εποχή που το αίμα του βράζει, ακούει ξαφνικά κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί: Να του ανακοινώνουν ότι πάσχει από κάτι το άγνωστο μέχρι τότε σε εκείνον, ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Στο βιβλίο «Ξεγελώντας τον θάνατο» του Γιώργου Αθανασιάδη, που ήδη ξεκίνησε την διαδρομή του με τον εκδοτικό οίκο ΑΡΜΟΣ και παρουσιάζεται την Δευτερα 6/11 στην Αθήνα, περιγράφεται με έναν μυθιστορηματικό τρόπο και «κινηματογραφική» γραφή, η αυτοβιογραφία του νεαρού κομάντο από την Θεσσαλονίκη που για 15 χρόνια έδωσε και κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο.

Όλο το βιβλίο έχει φοβερές εναλλαγές κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου – στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, μάχες, νίκες και ήττες.

Το βιβλίο «Ξεγελώντας το θάνατο», παρουσιάζεται από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, την Δευτερα 6 Νοεμβρίου 2017, στις 19.30 στην οδό Μαυροκορδάτου 11. Θα μιλήσουν η Νίκη Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πρόεδρος Ιωαννίνων της Αντικαρκινικής Εταιρίας και η Κατερίνα Ρόη, εκπαιδευτικός.

Τον συντονισμό της παρουσίασης και της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Αποσπασματα θα διαβασει η Ιωάννα Κατσαρού.

Δυο λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του
χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης». Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός
σύμβουλος.

Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος [Ε.Λ.Β.Ε]. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin Jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται με το ελεύθερο σχέδιο και τη ζωγραφική. Την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του διηγείται με ένα μοναδικό τρόπο, σε μια κατάθεση ψυχής, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ξεγελώντας το Θάνατο!».

Μοιράσου το άρθρο: