Ένας Βρετανός κινηματογραφιστής, ο οποίος συνελήφθη ενώ πραγματοποιούσε γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ, σχετικά με τη ζωή μιας οικογένειας από τη Συρία, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πλέον καθιερωμένο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ταινία του Σιν Μακ Άλιστερ με τίτλο «Μια Ιστορία Αγάπης από τη Συρία» κέρδισε την πρώτη διάκριση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ, την περασμένη Τετάρτη. Η υπόθεση του φιλμ παρουσιάζει την δοκιμασία μιας οικογένειας που δραπετεύει από τη Συρία και τα τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ο Μακ Άλιστερ βρισκόταν υπό κράτηση στη Δαμασκό το 2011 και είχε μιλήσει στο BBC για πληροφορίες που είχε σχετικά με ξυλοδαρμούς και βασανισμούς ακτιβιστών στη Συρία. Η ταινία του αφηγείται τον έρωτα μεταξύ δύο κρατούμενων στις φυλακές, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στο Συριακό καθεστώς.

Στόχος του κινηματογραφιστή, όπως εξηγεί ο ίδιος, ήταν να δώσει στους θεατές χρόνο, ώστε να «συνυπάρξουν», μέσω της ταινίας, με ανθρώπους από τη Συρία, που μπορούν να γελάνε και να κλαίνε, χωρίς να είναι απλώς «νεκρά υποκείμενα».

Πηγή: BBC

Μοιράσου το άρθρο: