Χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ως «άνθρακες ο θησαυρός», η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11:00π.μ. την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40) στις 9:00πμ.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων: «Η ραγδαία μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συντάξεων του Δημοσίου, καθιστούν πλέον δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια, τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6,2%, τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, είναι κάτω του 2%.

Δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν συναρτήσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου. Αποδοχές τις οποίες το Δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία χωρίς, ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η πολιτεία δεν μπορεί να θεωρεί απαιτητό το σύνολο του κεφαλαίου, απ’ τη στιγμή που η ίδια ακύρωσε έναν απ’ τους βασικούς όρους της δανειακής σύμβασης, που είναι το ύψος των αποδοχών του δανειολήπτη.

Τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να εξοφληθούν, γιατί είναι αναντίστοιχα τόσο των εισοδημάτων των δανειοληπτών, όσο και της αξίας πλέον των ακινήτων με τα οποία είναι συνδεδεμένα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ.

Μοιράσου το άρθρο: