Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας διατηρούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ευρώπης, το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο θέτει μετ’ επιτάσεως η ελληνική κυβέρνηση.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να συζητηθούν στα τέλη Νοεμβρίου από τον ESM, καθώς η άποψη είναι να ισχύσουν από την αρχή του 2017, δήλωσε ο ΓΓ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο Καλίν ‘Ανεβ Γιάνσε ανέφερε μεταξύ άλλων ως πιθανές ενέργειες, την αναδιοργάνωση των αποπληρωμών από τα 28 στα 32 χρόνια και τη μεγαλύτερη διάρκεια δανεισμού για να μειωθεί ο κίνδυνος των επιτοκίων, διευκρινίζοντας πως τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα συζητηθούν πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

Σημείωσε ακόμη, ότι ο ESM εργάζεται με την υπόθεση πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα κυρίως λόγω της εξειδίκευσης που έχει, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι εάν το Ταμείο αρνηθεί να συμβάλει, θα μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να δανείσουμε με ευκολία περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, θα θέσει όλα τα σχετικά με την οικονομία θέματα, και αυτό της ελάφρυνσης του χρέους, έδωσε μέσω της ΕΡΤ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: Α΄ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Το θέμα του χρέους θα θίξει ο Μ. Ομπάμα όταν επισκεφτεί την Αθήνα

Μοιράσου το άρθρο: