Η έκθεση, «Stories Untold» είναι μια συλλογή εικαστικής τέχνης από Σύριους καλλιτέχνες, που έγιναν μάρτυρες της βιαιότητας του πολέμου, στην ίδια τους την πατρίδα. Ωστόσο, η συλλογή δεν παρουσιάζει το σκοτάδι του πολέμου αλλά αντίθετα, θέλει να μιλήσει για τη δύναμη της ελπίδας, της επιμονής και της αγάπης, καθώς και για το «φως» του Συριακού λαού.

Η έκθεση «Stories Untold» είναι το δημιούργημα της Εικαστικής Πλατφόρμας Manas σε συνεργασία με φίλους από την Ελλάδα, την Συρία και το Λονδίνο. Η προηγούμενη επιτυχία της στην Αθήνα, μας οδήγησε στη διοργάνωσή της και στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia. Παράλληλα, η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Συμπόσιο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για νέους, που διοργανώθηκε από Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού, στην Αρχαία Ολυμπία, τον Απρίλιο του 2018.

Η έκθεση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση, για μια ουσιαστική ενδοσκόπηση ιστοριών από τη σημερινή Συρία, ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την απώλεια, τον φόβο και τον πόνο του μετασχηματισμού αυτών των συναισθημάτων σε δύναμη, ελπίδα, ζωή και αγάπη.

Η έκθεση, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia και την γκαλερί Alef Nooon της Δαμασκού.

Είσοδος ελεύθερη

https://www.facebook.com/events/274336589774437/permalink/275852136289549/

Μοιράσου το άρθρο: