Το πρωί της Τρίτης 6/12/2016 στις 7πμ θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους της Presspoint, από την ΟΙΥΕ.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων: «Η Ομοσπονδία μας στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα Presspoint Αεροδρομίου, οι οποίοι από αύριο πετάγονται στο δρόμο της ανεργίας, λόγω αλλαγής παραχωρησιούχου και κλεισίματος της εταιρείας. Καλούμε τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου να συμμετάσχουν, μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, στη:

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, αύριο, Τρίτη 6/12/2016, έξω από τα καταστήματα Presspoint (Αναχωρήσεις) και ώρα 7.00 π.μ.

Απαιτούμε:

· Το Υπουργείο Εργασίας να επιβάλει άμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ΑΙΑ, εταιρεία Presspoint και νέο υπερθεματιστή) να κάτσουν στο τραπέζι, σε ουσιαστική διαβούλευση με το σωματείο για το μέλλον των εργαζομένων.

· Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

· Να προβλεφθούν όροι με ρήτρες τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, διασφάλισης και συνέχισης των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων σε κάθε νέα σύμβαση παραχώρησης».

 

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καλεί όλα τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, Εμπόριο-Υπηρεσίες, να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ, σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016».

Η ΟΙΥΕ θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11πμ.

Σχετική είδηση: ΟΙΥΕ: Λουκέτο και 70 απολύσεις σε καταστήματα στο αεροδρόμιο

Μοιράσου το άρθρο: