Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα Κρασιά της Κρήτης ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη. Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στο Όσλο της Νορβηγίας, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete,  βρέθηκε  στη Νέα Υόρκη, όπου διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό Master class για το Κρητικό κρασί και μία σειρά από γευσιγνωσίες. Αυτή η προωθητική δράση του κρητικού κρασιού, που απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού και δημοσιογράφους οίνου πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Ως σκοπό, είχε την γνωριμία επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. αλλά και προέρχονται από τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών της Κρήτης.

winesofcretenewyork3

Η παρουσίαση για τον κρητικό αμπελώνα, έγινε στο εστιατόριο The Redbury από τον δημοσιογράφο οίνου Levi Dalton. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα, που ασχολούντια με εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση κρασιού, εστιάτορες, sommeliers και Master Sommeliers, δημοσιογράφοι από σημαντικά περιοδικά οίνου όπως το  Wine Enthusiast καθώς και bloggers. Εκεί επίσης βρέθηκε από το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης της  Ελλάδας, ο Γεώργιος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ.

winesofcretenewyork4

Η προώθηση του Κρητικού αμπελώνα αποτελεί τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού που εχουν εκπονήσει οι οινοποιοί της Κρήτης και υλοποιείται μέσα από προγράμματα συγχρηματοδότησης.  Η σταθερή αύξηση των εσόδων από τις εξαγωγές στις ΗΠΑ και η βελτίωση της  αναγνωρισιμότητας του Κρητικού Αμπελώνα σε επαγγελματίες του χώρου επιβεβαιώνουν τα θετικά αποτελέσματα των δράσεων αυτών.

 

Μοιράσου το άρθρο: