Με την υπογραφή «Κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Πάτρας», δόθηκε στη δημοσιότητα από την «πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων», ανακοίνωση για κινητοποίηση στο συγκεκριμένο χώρο, με αιχμή τη θέρμανση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι κρατούμενοι της κλειστής φυλακής Πατρών, διεκδικούμε και αντιδρούμε ταυτόχρονα στη δυσμενή και απάνθρωπη συνθήκη που βιώνουμε στο παρόν «σωφρονιστικό» κατάστημα, όσον αφορά τη μη θέρμανση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ζητούμε την ίση μεταχείρισή μας στο θέμα που αφορά στη θέρμανση, ως είθισται να συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης ανά την επικράτεια.

Θεωρούμε  τη θέρμανση αυτονόητο κεκτημένο δικαίωμά μας, επικαλούμενοι την αρχή της αναλογικότητας και της ισονομίας, που είναι θεμέλια μιας ευνομούμενης κοινωνίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι από Δευτέρα 05/12/2016, αρνούμαστε αρχικά την μεσημεριανή κατάκλιση έως ότου διευθετήσετε το ζωτικής – κυριολεκτικά – σημασίας ζήτημα που θέτουμε, διεκδικώντας ειρηνικά το δικαίωμά μας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης, όπως εκ του νόμου οφείλετε να μας παρέχετε».

Φωτο αρχείου

Μοιράσου το άρθρο: