Κοζάνη: Το “τρανύτερο” κιχί φαγώθηκε από όλους της Κυριακή της Μ. Αποκριάς

Δεν έμεινε ψίχουλο από το “τρανύτερο” κιχί που ετοίμασε και πρόσφερε στους επισκέπτες ο αρτοποιός Γιάννης Σιδέρης και μέλος της ομάδας τα “Παρταλόπουλα” στην πόλη της Κοζάνης το μεσημέρι της Μικρής Αποκριάς όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Το κιχί, η κοζανίτικη πίτα, άλλωστε αποτελεί το παραδοσιακό έδεσμα που προσφέρετε δωρεάν μαζί με το κρασί σε όλους τους φανούς.

Κοζάνη: Το “τρανύτερο” κιχί φαγώθηκε από όλους της Κυριακή της Μ. Αποκριάς

Από τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησαν στο φούρνο του Σιδέρη να φτιάχνουν, το μεγαλύτερο κιχί που μοιράστηκε σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης να παρακολουθήσουν τα δρώμενα. Χρειάστηκαν 98 κιλά αλεύρι, 54 κιλά τυρί, 20 κιλά λάδι, 14 κιλά βούτυρο και 61 αυγά για να φτιαχτεί το κιχί που κάθε χρόνο προστίθενται πόντοι, ενώ φέτος η διάσταση του ήταν 2,40 επί 2,40 τετραγωνικά μέτρα. Η παράδοση συνεχίζεται με την Αποκριά της Κοζάνης να αποτελεί την επιλογή στους επισκέπτες που κατέκλυσαν και σήμερα την πόλη για να ζήσουν από κοντά το ιδιαίτερο έθιμο. Όλη η πόλη μια παρέα με το γλέντι να συνεχίζεται ακατάπαυστα νυχθημερόν στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Κοζάνης. Καθημερινά ανάβει και ένας φανός με αποκορύφωμα την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς όπου και θα ανάψουν και οι 14 μαζί με τους επισκέπτες να περιδιαβαίνουν τις γειτονιές να χορεύουν και να τραγουδούν γύρω από την πυρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος