Η Βρετανία θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, με έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση «εντός δύο εβδομάδων», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου.Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε εκλογές αργότερα εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου και αυτό ίσως να είναι καλό επειδή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια περίοδο μεγάλης αστάθειας, δήλωσε στο μεταξύ ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν μιλώντας στο BBC.

Ο Κόρμπιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Mirror τόνισε ότι ακόμη μπορεί να αναλάβει πρωθυπουργός της Βρετανίας έπειτα από την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ εξέφρασε την δέσμευσή του ότι θα απομακρύνει «μέσα σε λίγες μέρες» την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Θα καταψηφίσουμε – προφανώς – το κυβερνητικό πρόγραμμα. Υπάρχει μια πιθανότητα απόρριψής του και θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι το τέλος. Έχουμε λάβει την εντολή να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φτώχειας, της δικαιοσύνης και των ανισοτήτων στην Βρετανία.Σχεδόν 13 εκατομμύρια πολίτες μας ψήφισαν για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέμα. Για αυτό το λόγο είμαι εδώ», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Νωρίτερα χθες, η Μέι, κατέληξε σε ένα γενικό περίγραμμα συμφωνίας με το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο αναμένεται να της επιτρέψει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, η υποστήριξη των δέκα βουλευτών του DUP ήταν απαραίτητη προκειμένου να δώσει μια μικρή πλειοψηφία στους Συντηρητικούς της Μέι.

Η πρωθυπουργός είχε προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές με σκοπό να διευρύνει την κυριαρχία της στη Βουλή των Κοινοτήτων ενόψει του Βrexit. Όμως, αντί να κερδίσουν έδαφος, οι Τόρις έχασαν 12 έδρες και βρέθηκαν με 318 βουλευτές, οκτώ λιγότερους από τους 326 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Παραιτήθηκαν οι προσωπάρχες της Μέι- Για χάος προειδοποιούν οι Εργατικοί

Μοιράσου το άρθρο: