Στην Πρωτομαγιά του 1967 μάς γυρίζει ο Χρίστος Βασιλόπουλος με τη «Μηχανή του χρόνου», την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του αφιερώματος στη Βίκυ Μοσχολιού, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1.

Τότε τελέστηκε ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα σε δύο είδωλα της εποχής: τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Μίμη Δομάζο. Η Μητρόπολη Αθηνών κατακλύστηκε από θαυμαστές του ζευγαριού και η Μοσχολιού κατάφερε να μπει στον ναό με τη βοήθεια ενός παλαιστή.

Σε ηλικία τριάντα χρόνων, η Μοσχολιού είχε αποκτήσει δόξα, αποδοχή και χρήματα. Με τον Μίμη Δομάζο άνοιξαν το δικό τους μαγαζί, τον περίφημο «Ζυγό». Ένα θερινό σινεμά που το μετέτρεψαν σε νυχτερινό κέντρο, το οποίο πήρε το όνομά του από το ζώδιο της μεγάλης τους κόρης.

Εκεί συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τους Μανώλη Μητσιά, Δήμο Μούτση, Τάνια Τσανακλίδου και ερμήνευσε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Άκη Πάνου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Γιάννη Σπανού, Γιώργου Χατζηνάσιου και τόσων άλλων. Καθημερινά 1.000 άτομα άκουγαν τη χαρισματική φωνή της.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο «Ζυγός» θα ολοκληρώσει τον κύκλο του και μαζί του και ο έγγαμος βίος της Μοσχολιού. Η Βίκυ Μοσχολιού αφιερώθηκε στις δύο της κόρες και παρά τις δύο μακροχρόνιες σχέσεις που έκανε, δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά.

Την αυγή της δεκαετίας του ’80, η Μοσχολιού θα εκπλήξει με το επαγγελματικό της θάρρος να συνεργαστεί μ’ έναν πρωτοεμφανιζόμενο τότε συνθέτη, τον Σταμάτη Κραουνάκη. Η συνεργασία μαζί του θα σηματοδοτήσει την τρίτη καριέρα της Μοσχολιού και θα γίνει μια σημαντική καλλιτεχνική εκκίνηση για τον Σταματη Κραουνάκη.

Στη δεκαετία του ’90 δύο γεγονότα θα συγκλονίσουν τη Βίκυ Μοσχολιού: ο θάνατος του μέντορά της Γιώργου Ζαμπέτα και του πατέρα της. Λίγα χρόνια αργότερα και η ίδια θα έρθει πρόωρα αντιμέτωπη με θανατηφόρα ασθένεια.

Οι συνάδελφοί της, της αφιέρωσαν μια μεγαλειώδη συναυλία για να την αποχαιρετήσουν. Είναι η πρώτη φορά που δέκα κορυφαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες ανέβηκαν μαζί στη σκηνή και αυτό είναι άλλο ένα από τα πολλά επιτεύγματα της Βίκυς Μοσχολιού.


Info

Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος.
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Πετρόπουλος.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης.

Μοιράσου το άρθρο: