Η ΕΡΤ2, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Σουηδού συγγραφέα Χένινγκ Μανκέλ (3 Φεβρουαρίου 1948 5 Οκτωβρίου 2015), προβάλλει σε επανάληψη, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 22:00, την εκπομπή »Οι κεραίες της εποχής μας», όπου ο Μανκέλ  είχε δώσει συνέντευξη στους Μικέλα Χαρτουλάρη και Ανταίο Χρυσοστομίδη

 

Ο διάσημος Σουηδός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, με ήρωα τον επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ, πέθανε σε ηλικία 67 ετών, ανέφερε χθες ο εκδοτικός του οίκος. Ο Σουηδός μυθιστοριογράφος έπασχε από καρκίνο.

Ο Μανκέλ έγινε διάσημος ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του αποκαλούμενου σκανδιναβικού νουάρ μυθιστορήματος, που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές της Σουηδίας σε αντίστιξη με την εικόνα μιας χώρας και μιας κοινωνίας με σχετικά χαμηλή εγκληματικότητα.

«Πέθανε ήσυχα χθες βράδυ έπειτα από μακρά ασθένεια», ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο εκδοτικός του οίκος Leopard forlag.

Πολλά βιβλία του Χένινγκ Μανκέλ -είχε γράψει περί τα 30- έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και στα ελληνικά. Το πιο πρόσφατο είχε τον τίτλο «Κινούμενη Άμμος: Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος». Έχει συγγράψει διάφορα είδη λογοτεχνίας, αλλά τα έργα που τον έκαναν διάσημο ήταν τα αστυνομικά μυθιστορήματά του με ήρωα τον επιθεωρητή Βαλάντερ.

 

Μοιράσου το άρθρο: