Το δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας- Ιταλίας- Ιράν (2010), «Γνήσιο αντίγραφο» (Certified copy / Copie conforme), σε σκηνοθεσία Αμπάς Κιαροστάμι, μεταδίδει η ΕΡΤ1, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 00:45.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Γουίλιαμ Σίμελ, Ζαν- Κλοντ Καριέρ, Αγκάθε Νάτανσον, Τζιάνα Τζιατσέτι, Άντριαν Μουρ, Φιλίπο Τροϊάνο, Μανουέλα Μπαλσινέλι.

Υπόθεση: H ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας, που συναντιούνται σ’ ένα μικρό χωριό στη νότια Τοσκάνη. Εκείνος είναι ένας επιτυχημένος Βρετανός συγγραφέας, που μόλις τελείωσε τη διάλεξή του στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου. Εκείνη, διαζευγμένη Γαλλίδα που έχει μια γκαλερί, είναι θαυμάστρια των έργων του. Μαζί ξεκινούν ένα οδοιπορικό στην Τοσκάνη, συζητώντας για το βιβλίο του αλλά και για τη ζωή και την Τέχνη. Η ιστορία τους θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, οπουδήποτε.
Copie conforme 4

Σε μια εξαιρετική κατασκευή πορτρέτων, με φόντο ένα από τα ομορφότερα τοπία του κόσμου, τη σαγηνευτική Τοσκάνη, ο Αμπάς Κιαροστάμι, στην πρώτη εκτός Ιράν ταινία του, φιλοσοφεί γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, τον χρόνο, τις αναμνήσεις, τις κοινές και μη παραστάσεις και τη σημασία που έχουν οι εμπειρίες και οι κοινωνικές υποχρεώσεις.
Διάρκεια: 102΄

 

 

Η ταινία έχει αποσπάσει 8 βραβεία και 21 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων:
• Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Ζιλιέτ Μπινός), στο 63ο Φεστιβάλ Καννών.
• Βραβείο «Award of the Youth» (Αμπάς Κιαροστάμι) στο Φεστιβάλ Καννών 2010.
• Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Καννών 2010.

Μοιράσου το άρθρο: