Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στις 22.00, η ΕΡΤ1 προβάλλει – σε α’ τηλεοπτική μετάδοση – το 3ο και το 4ο επεισόδιο της δραματικής σειράς εποχής «Ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα» (Seaside Hotel).

Badehotellet sc 251

Γενική υπόθεση: Βρισκόμαστε σε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, στη Δανία, τα καλοκαίρια από το 1928 έως το 1933. Παρακολουθούμε τα κωμικοτραγικά συμβάντα στις ζωές των πλούσιων παραθεριστών, αλλά και του προσωπικού. Καθώς οι καιροί αλλάζουν, την αισιοδοξία διαδέχεται η κρίση, ο μεγάλος κόσμος – πέρα από τα σύνορα της μικρής Δανίας – οδεύει προς την καταστροφή. Η εποχή θυμίζει τη δική μας: οικονομική κρίση, άρνηση να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι τη σκληρότητα της πραγματικότητας, αιώνια όνειρα για την καλή ζωή.

Η σειρά, που έγραψαν η Δανέζα Χάνα Λούντμπλαντ μαζί με το σύζυγό της Στιγκ Θόρσμπε, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Άρχισε να προβάλλεται στην τηλεόραση της Δανίας το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Επεισόδιο 3ο : Η Φίε βλέπει στον ύπνο της ότι ο πατέρας της αρρώστησε και πέθανε και θέλει να αφήσει την δουλειά της και να γυρίσει πίσω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πει αυτό στους εργοδότες της. Η Αμάντα είναι αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα και το ενδιαφέρον του πατέρα της για τον Κόμη την εξυπηρετεί. Τα κρυφοκοιτάγματα του διευθυντή του ξενοδοχείου από την κλειδαρότρυπα έχουν μοιραίες συνέπειες.

Επεισόδιο 4o : Βρέχει συνεχώς εδώ και δυο μέρες με αποτέλεσμα να σπάσουν τα νεύρα όλων. Η Αμάντα αποφασίζει να πάει στο Σκάγκεν μαζί με τον Κόμη, ενώ η κα Άντερσεν πρέπει να τα βγάλει πέρα στο ξενοδοχείο μόνη της αφού ο κ. Άντερσεν είναι στο νοσοκομείο.

Παραγωγή: Δανία, 2013-2017.
Παίζουν: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Amalie Dollerup, Lars Ranthe.

Μοιράσου το άρθρο: