Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 22.00, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 – σε α’ τηλεοπτική μετάδοση – η δραματική σειρά εποχής, «Ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα» (Seaside Hotel).

Badehotellet sc 251

Γενική υπόθεση: Βρισκόμαστε σε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, στη Δανία, τα καλοκαίρια από το 1928 έως το 1933. Παρακολουθούμε τα κωμικοτραγικά συμβάντα στις ζωές των πλούσιων παραθεριστών, αλλά και του προσωπικού. Καθώς οι καιροί αλλάζουν, την αισιοδοξία διαδέχεται η κρίση, ο μεγάλος κόσμος – πέρα από τα σύνορα της μικρής Δανίας – οδεύει προς την καταστροφή. Η εποχή θυμίζει τη δική μας: οικονομική κρίση, άρνηση να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι τη σκληρότητα της πραγματικότητας, αιώνια όνειρα για την καλή ζωή.

Η σειρά, που έγραψαν η Δανέζα Χάνα Λούντμπλαντ μαζί με το σύζυγό της Στιγκ Θόρσμπε, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Άρχισε να προβάλλεται στην τηλεόραση της Δανίας το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επεισόδιο 1ο : Η Αμάντα σχεδιάζει να το σκάσει από τις οικογενειακές διακοπές. Ο έμπορος Μάντσεν καυγαδίζει με έναν ντόπιο γιατί του πάτησε τις κότες του. Η 18χρονη Φίε φτάνει στο ξενοδοχείο για να εργαστεί στην κουζίνα, αλλά ο διευθυντής του ξενοδοχείου της προσφέρει αμέσως τη θέση της καμαριέρας, γεγονός που εξοργίζει μια από τις άλλες καμαριέρες.

Επεισόδιο 2ο : Η Αμάντα βάζει στοίχημα με τη φίλη της ότι θα είναι η πρώτη που θα κάνει σεξ. Ο πατέρας της προσπαθεί να της βρει σύζυγο και ενθουσιάζεται όταν ένας κόμης έρχεται στο ξενοδοχείο. Μια από τις υπηρέτριες δέχεται έναν άντρα στο δωμάτιό της, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά, και ο διευθυντής του ξενοδοχείου είναι αποφασισμένος να βρει τον ένοχο. Ο ίδιος, όμως, ξεχνά τις αυστηρές αρχές του όταν του δίνεται η ευκαιρία να κατασκοπεύσει από την κλειδαρότρυπα κορίτσια που κάνουν μπάνιο.

Παραγωγή: Δανία, 2013-2017.
Παίζουν: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Amalie Dollerup, Lars Ranthe.

Μοιράσου το άρθρο: