Το 5ο και το 6ο επεισόδιο της δραματικής σειράς εποχής «Ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα» (Seaside Hotel) έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές από την ΕΡΤ1 το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 22.00.

Badehotellet sc 251

Γενική υπόθεση: Βρισκόμαστε σε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, στη Δανία, τα καλοκαίρια από το 1928 έως το 1933. Παρακολουθούμε τα κωμικοτραγικά συμβάντα στις ζωές των πλούσιων παραθεριστών, αλλά και του προσωπικού. Καθώς οι καιροί αλλάζουν, την αισιοδοξία διαδέχεται η κρίση, ο μεγάλος κόσμος – πέρα από τα σύνορα της μικρής Δανίας – οδεύει προς την καταστροφή. Η εποχή θυμίζει τη δική μας: οικονομική κρίση, άρνηση να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι τη σκληρότητα της πραγματικότητας, αιώνια όνειρα για την καλή ζωή.

Η σειρά, που έγραψαν η Δανέζα Χάνα Λούντμπλαντ μαζί με το σύζυγό της Στιγκ Θόρσμπε, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Άρχισε να προβάλλεται στην τηλεόραση της Δανίας το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Επεισόδιο 5ο: Το ξενοδοχείο κάνει τις προετοιμασίες για την κηδεία του κ. Άντερσεν, πράγμα δυσάρεστο για τους παραθεριστές. Η σκέψη του να κάνει τα πάντα μόνη της στο ξενοδοχείο φαίνεται βουνό στη Μόλι. Η Φίε βοηθά όσο μπορεί, αλλά ο Μόρτεν δυσκολεύει τα πράγματα, προκαλώντας τον έμπορο Μάντσεν. Η καλοκαιρινή βραδιά προκαλεί τους παραθεριστές σε ασυνήθιστες περιπέτειες.

Επεισόδιο 6ο: Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και οι παραθεριστές ετοιμάζονται να αφήσουν τη γλυκιά ζωή των διακοπών. Ζητούν από τη Φίε να μείνει και το χειμώνα, αλλά εκείνη έχει τις αμφιβολίες της λόγω του Μόρτεν. Η κα Φιέλντσο κάνει μια τελευταία απεγνωσμένη απόπειρα να προξενέψει το γιο της Άνταμ, ενώ ο Βάιζε σταματά να κυνηγά απεγνωσμένα την κα Έρλαντ και μαθαίνει κάτι καινούργιο για την γυναικεία ψυχολογία. Όλα πάνε κατ’ ευχήν μέχρι που εμφανίζεται ξαφνικά στο ξενοδοχείο ο βασανιστής του Κόμη και απειλεί να αποκαλύψει.

Παραγωγή: Δανία, 2013-2017.
Παίζουν: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Amalie Dollerup, Lars Ranthe.

Μοιράσου το άρθρο: