Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 22:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση- το έκτο  και το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής κομεντί εποχής «Ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα», παραγωγής Δανίας 2013-2017.

sc 1516

Γενική υπόθεση: Βρισκόμαστε σε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, στη Δανία, τα καλοκαίρια από το 1928 έως το 1933. Παρακολουθούμε τα κωμικοτραγικά συμβάντα στις ζωές των πλούσιων παραθεριστών, αλλά και του προσωπικού. Καθώς οι καιροί αλλάζουν, την αισιοδοξία διαδέχεται η κρίση, ο μεγάλος κόσμος – πέρα από τα σύνορα της μικρής Δανίας – οδεύει προς την καταστροφή. Η εποχή θυμίζει τη δική μας: οικονομική κρίση, άρνηση να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι τη σκληρότητα της πραγματικότητας, αιώνια όνειρα για την καλή ζωή.

Η σειρά, που έγραψαν η Δανέζα Χάνα Λούντμπλαντ μαζί με το σύζυγό της Στιγκ Θόρσμπε, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Άρχισε να προβάλλεται στην τηλεόραση της Δανίας το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Παραγωγή: Δανία, 2013-2017.
Παίζουν: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Amalie Dollerup, Lars Ranthe.
sc 1503

Επεισόδιο 6ο. (Γ’ κύκλος) O κ. Φρι έχει επισκεφθεί την Μις Κίτι στην Κοπεγχάγη και αποφασίζει να γυρίσει στο ξενοδοχείο και να ανοίξει τα χαρτιά του. Πώς λες όμως στην γυναίκα του ότι την εγκαταλείπεις; Αποφασίζει να ζητήσει την συμβουλή του πιο έμπειρου σε αυτά τα ζητήματα, του κ. Βάϊζε. Την ίδια ώρα, ο έμπορος Μάντσεν και ο Μαξ περιμένουν ανυπόμονα μια απάντηση από τον διαγωνισμό των αρχιτεκτόνων, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην επιχείρησή τους. Για την κα Έρλαντ από την άλλη η αναμονή έχει τελειώσει, αν ο σύζυγός της έχει καταλάβει πως δεν είναι ο πατέρας του παιδιού.

sc 1708

Επεισόδιο 7ο. (τελευταίο) Ο καιρός έχει περάσει και βρισκόμαστε στο φθινόπωρο του 1930. Ο Έντουαρντ Βάιζε έχει απολυθεί από το θέατρο και ζει παίζοντας πιάνο, συνοδεύοντας βουβές ταινίες στο σινεμά. Η Αμάντα, που είναι τώρα βοηθός του εγωκεντρικού και δύστροπου σκηνοθέτη Γκέρχαρντ Φλιγκελχορν, επισκέπτεται τον Βάιζε μαζί με το αφεντικό της, που του δίνει ένα ρόλο στη νέα του ταινία. Το ξενοδοχείο ανοίγει εκτός σεζόν για να γυριστούν οι τελευταίες σκηνές της ταινίας σε ήσυχο περιβάλλον.

Μοιράσου το άρθρο: