Το δεύτερο επεισόδιο της νέας συγκλονιστικής ξένης σειράς ντοκιμαντέρ «A Path Appears», παραγωγής ΗΠΑ 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄Τηλεοπτική Μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 00:20.

Oι βραβευμένοι με Πούλιτζερ δημοσιογράφοι Νίκολας Κρίστοφ και Σέριλ ΓουΝτάν ερευνούν σε βάθος και αποκαλύπτουν την πιο σκληρή εκμετάλλευση που υφίστανται οι γυναίκες, εκεί όπου η φτώχεια είναι φοβερή, καθώς και όλα τα συνεπακόλουθα: εμπόριο ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εγκυμοσύνες στην εφηβική ηλικία, βία κατά των γυναικών, παιδική δουλεία και τις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπισή τους.

Αυτά τα συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι σε ολόκληρο την υφήλιο με σκοπό να αναδείξει τα βαθύτερα αίτια της ανισότητας των φύλων και τις ρίζες της γυναικείας αδυναμίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα  ταξιδεύει στην Κολομβία, την Αϊτή, την Κένυα και παντού στις ΗΠΑ.

maxresdefault

Επεισόδιο 2ο: «Ο κύκλος της φτώχειας»

Στη Δυτική Βιρτζίνια οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται οικογένειες ενταγμένες στο πρόγραμμα «Σώστε τα Πρώτα Βήματα του Παιδιού» που προσφέρει βοήθεια σε πολύ φτωχές οικογένειες, μαθήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και στήριξη για τις μητέρες.

Στην Αϊτή επισκέπτονται έναν Οργανισμό που προσφέρει οικονομική και κοινωνική στήριξη, υπηρεσίες Υγείας, καθώς και δωρεάν σχολείο, πράγμα πολύ σπάνιο στην Αϊτή.

Στην Καρταχένα οι δημοσιογράφοι μαζί με την Εύα Λονγκόρια συναντούν τον δημιουργό του Ιδρύματος Εσκομπάρ που προσφέρει εκπαίδευση, υπηρεσίες Υγείας, βρεφικό σταθμό και κλινική που έχει περιθάλψει πάνω από 84.000 πολύ φτωχούς ανθρώπους της κοινότητας.

Μοιράσου το άρθρο: