Το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της νέας συγκλονιστικής ξένης σειράς ντοκιμαντέρ «A Path Appears», παραγωγής ΗΠΑ 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄Τηλεοπτική Μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 00:20.

Oι βραβευμένοι με Πούλιτζερ δημοσιογράφοι Νίκολας Κρίστοφ και Σέριλ ΓουΝτάν ερευνούν σε βάθος και αποκαλύπτουν την πιο σκληρή εκμετάλλευση που υφίστανται οι γυναίκες, εκεί όπου η φτώχεια είναι φοβερή, καθώς και όλα τα συνεπακόλουθα: εμπόριο ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εγκυμοσύνες στην εφηβική ηλικία, βία κατά των γυναικών, παιδική δουλεία και τις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπισή τους.

Αυτά τα συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι σε ολόκληρο την υφήλιο με σκοπό να αναδείξει τα βαθύτερα αίτια της ανισότητας των φύλων και τις ρίζες της γυναικείας αδυναμίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα  ταξιδεύει στην Κολομβία, την Αϊτή, την Κένυα και παντού στις ΗΠΑ.

path-appears-sig

Επεισόδιο 3ο (τελευταίο): «Βία και λύσεις». 

Οι δημοσιογράφοι ταξιδεύουν στην Ατλάντα, όπου μαθαίνουν για το έργο δύο Οργανισμών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν  τη βία στο σπίτι. Εκεί, και στο καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες, συναντούν μια δικηγόρο που τους εξηγεί πως συχνά το νομικό σύστημα στρέφεται κατά των κακοποιημένων γυναικών. Οι ίδιες οι γυναίκες μοιράζονται τις δραματικές εμπειρίες τους για το πόσο δύσκολο πρακτικά είναι πολλές φορές να απαλλαγούν από τον βασανιστή τους.

Στην Κένυα, οι δημοσιογράφοι μαζί με τη Μία Φάροου πηγαίνουν στην Κιμπέρα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις του κόσμου και μιλούν με μέλη ενός Οργανισμού που προσπαθεί να βοηθήσει τα κορίτσια να ξεφύγουν από τη φρίκη. Εκεί, δεν υπάρχουν σχολεία, ηλεκτρισμός ούτε τρεχούμενο νερό και οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί: 15% των κοριτσιών έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από την προσχολική ηλικία.

Μοιράσου το άρθρο: