Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ2, το επεισόδιο της εκπομπής «Άξιον Εστί» είναι αφιερωμένο σε μερικά έργα βιβλίων που εκδίδονται και διαβάζονται στη χώρα μας ,τα οποία είναι μεταφρασμένα στη σύγχρονη καθομιλουμένη γλώσσα μας.

Η κριτικός, μεταφράστρια και συγγραφέας Κατερίνα Σχινά, μας μιλά για τη νομπελίστα Αφροαμερικανίδα Τόνι Μόρισον και τον ιρλανδικής καταγωγής Χένρι Τζέιμς, με αφορμή τις πρόσφατες μεταφράσεις της έργων τους αλλά και για το βιβλίο της «Μυστικά του συρταριού», όπου εκατόν τριάντα δεινοί ημερολογιογράφοι από διάφορους χώρους μάς συστήνονται με τον πλέον προσωπικό τρόπο.

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, μας παρουσιάζει τον Γκι Ντεμπόρ μέσα από το πλέον γνωστό από τα έργα του «Η κοινωνία του θεάματος»,που συνδέθηκε έντονα με τον Μάη του ’68 αλλά και τα νεότερα βραβευμένα έργα «Λήθη και Λίνκολν» του Αμερικανού Τζορτζ Σόντερς και «Ο συνοδοιπόρος» του Βιετναμέζου Βιέτ Τανγκ Νιουγέν.

Ο μεταφραστής και επιμελητής Στάντης Αποστολίδης, μας φωτίζει την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα από τη μετάφραση αποσπασμάτων χαμένων έργων 42 ιστορικών, περίπου σύγχρονών του, αλλά και εκείνες του Βιζυηνού και του Φρειδερίκου Νίτσε.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Μιχαέλα Κυβεντίδου και Αθηνά Καραγιώτη.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΟ Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Μοιράσου το άρθρο: