Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ2, το επεισόδιο της εκπομπής «Άξιον Εστί», που παρουσιάζει ο Βασίλης Βασιλικός, είναι αφιερωμένο στη λογοτεχνία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Γιάννης Ατζακάς ανατέμνει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ώς το γύρισμα του αιώνα, καθώς και την ανθρώπινη ψυχή, με τις συγκρούσεις και τις αμφιβολίες της, μέσα από τον κεντρικό ήρωα του τελευταίου του μυθιστορήματος «Η σπηλιά».

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μας μιλά για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της συντροφικής σχέσης, για την πίστη και την απιστία αλλά και για τις προκαταλήψεις και τις ανασφάλειες που φωλιάζουν μέσα μας και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση της συμβίωσης. Αφορμή το μυθιστόρημά της «Αγαπώντας τις ερωμένες του».

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη επιχειρεί μια καταβύθιση στα άδυτα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και κοινωνίας, με πρόσχημα την αστυνομική πλοκή, μέσα από τα τελευταία μυθιστορήματά της, με πιο πρόσφατο το «Άκουσέ με».

Ο δημοσιογράφος και ποιητής Κώστας Καναβούρης, μας μιλά για τις ιδιαιτερότητες της λογοτεχνίας της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και για την ποικιλομορφία της.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Μουσική-μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Ηχοληψία: Θάνος Σκοπελίτης.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Συνεργάζεται η Ευρυδίκη Βασιλικού-Παπαντωνίου.

Μοιράσου το άρθρο: