Από την εκπομπή «Εντός Αττικής», η οποία μας προτείνει -τι άλλο;- αποδράσεις εντός Αττικής. Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 12o επεισόδιο του Γ΄ Κύκλου, με τίτλο «Κόλπος Αλκυονίδων», την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, στις 16:15.

«Μη βιάζεις το ταξίδι διόλου», λέει ο ποιητής. Γιατί σημασία έχει κυρίως το ταξίδι. Στην απόδραση «Εντός Αττικής» έχει την αξία του και ο προορισμός.

Από την περίμετρο των Μεγάρων αρχίζει μια επαρχιακή οδός που ισοδυναμεί με 100 ψυχοθεραπείες. Και σε κάνει, όταν τον επιλέξεις, να νομίζεις ότι ταξιδεύεις σε άλλες εποχές της Ελλάδας, όταν η οικιστική ανάπτυξη δεν ήταν σε βάρος της φύσης.

04 ΚΟΛΠΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ

Μια βόλτα απολαυστική, χαλαρωτική, στις εξοχές των Μεγάρων, στους πρόποδες των Γερανείων με ενδιάμεση στάση τη σημαντική για την ευρύτερη περιοχή, γυναικεία μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού. Ένας τόπος προσκυνηματικός σημαντικός, στον οποίο προσέρχονται πολλοί πιστοί καλύπτοντας την απόσταση με τα πόδια, από τα Μέγαρα.

02 ΚΟΛΠΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ

Κι έπειτα από τον αγιασμό της ψυχής, ο αγιασμός του βλέμματος στα βαθυγάλανα νερά του κόλπου των Αλκυονίδων από μια διαδρομή  μαγευτική που καταλήγει στη βορειοανατολική άκρη της παραθαλάσσιας τοποθεσίας της Ψάθας.

Μια γωνία της Αττικής όπου ο χρόνος λες και έχει σταματήσει και ό,τι αντικρίζουν τα μάτια παραπέμπουν στην Ελλάδα του ’60. Χάρμα οφθαλμών, αγλάισμα ψυχής.

03 ΚΟΛΠΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ

Παρουσίαση-σενάριο-αρχισυνταξία: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας.

Μουσική: Λευτέρης Σαμψών.

Ηχοληψία-μίξη ήχου-μοντάζ: Ανδρέας Κουρελάς.

Διεύθυνση παραγωγής: Άννα Κουρελά.

Παραγωγή: View Studio.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

«ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Με τον Χρήστο Ιερείδη

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Μοιράσου το άρθρο: