Τη βραβευμένη κοινωνική δραματική κομεντί «Ο έρωτας του Οδυσσέα», παραγωγής 1984, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 01:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος».

Υπόθεση: Ο Οδυσσέας (Κώστας Βουτσάς), ένας τυπικός μικροαστός, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργάζεται στο λογιστήριο μιας μεγάλης εταιρείας, όταν τον απολύουν ξαφνικά, αφήνοντάς τον μετέωρο. Άνεργος τώρα, με τα χρήματα της αποζημίωσης στην τσέπη, περιπλανιέται άσκοπα στη θερινή Αθήνα. Στην περιπλάνησή του αυτή συναντά μια κοπέλα που αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν τη χαμένη νιότη. Την ακολουθεί παντού, αλλά κάθε τόσο τη χάνει από τα μάτια του κι ανησυχεί. Είναι μια περιπλάνηση από την Αθήνα στην Ύδρα -και τούμπαλιν- γεμάτη εκπλήξεις, αστεία στιγμιότυπα, αλλά και αγωνία.

Βραβεία-Διακρίσεις:

Η ταινία τιμήθηκε στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1984, με τα εξής βραβεία:

-Καλύτερης ταινίας (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου).

-Βραβείο Σκηνοθεσίας.

-Βραβείο Φωτογραφίας.

-Βραβείο Σκηνογραφίας.

-Καλύτερης ταινίας (Κρατικά Βραβεία Ποιότητας).

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης.

Σκηνογραφία: Δαμιανός Ζαρίφης.

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), ΣΙΓΜΑ ΦΙΛΜ, ΕΡΤ.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Ροδίου, Χαρά Αγγελούση, Γιάννης Γκούμας, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Λυκομήτρος, Εύα Μουστάκα, Γρηγόρης Σεμιτέκολο, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Διάρκεια: 98΄

Μοιράσου το άρθρο: