Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν – σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00.

Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.

Μια ξεχωριστή παράσταση με τη σύμπραξη δύο ιερουργών: του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Γκάτσου, και μάλιστα γραμμένα ειδικά για τη φωνή του, και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, η οποία με τη θεατρική ερμηνεία της αναδεικνύει τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος έχει χωρέσει σ’ αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι.

Ανάμεσα στα τραγούδια -και σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα- θ’ ακουστούν μικρά κείμενα ανθρώπων του πνεύματος που με το έργο τους, όπως και ο Γκάτσος, κρατάνε τη συλλογική μας μνήμη ζωντανή και το «σκηνικό» μας όρθιο.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα απ’ αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και στον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, το οποίο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεισφορά ταλέντου και ευαισθησίας των εξαίρετων μουσικών: του Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις, του Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και το μαντολίνο και του Σταύρου Καβαλιεράτου στο μπάσο.

Μοιράσου το άρθρο: