Την πρεμιέρα της νέας εκπομπής «Άξιον Εστί»,  η οποία είναι αφιερωμένη στο βιβλίο και τις Τέχνες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00.

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Έναρξη – Εκπομπή 1η: «Πεζογραφία»

Άρης Μαραγκόπουλος

Ο Άρης Μαραγκόπουλος μιλά για το βιβλίο του «Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού», όπου μέσα από τη διάσημη σχέση του ριζοσπαστικού σοσιαλιστή Πολ Λαφάργκ και της κόρης του Καρλ Μαρξ, Λόρα, απεικονίζεται το κλίμα ολόκληρης εκείνης της εποχής στην Ευρώπη.

Έλενα Χουζούρη

Η Έλενα Χουζούρη με το βιβλίο της «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ», μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα μέχρι και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης, μέσα από τα μάτια της ηρωίδας της, μιας νεαρής Ισραηλινής που ανασκαλεύει την ιστορία της γιαγιάς της.

Ο Νίκος Μάντης, μέσα από το πολυεπίπεδο μυθιστόρημά του «Οι τυφλοί», αναφέρεται στις εκδοχές της ελληνικής «τύφλωσης», τις παθογένειες της κοινωνίας και της πολιτικής, καθώς και στα συμπλέγματα της ταυτότητας των Νεοελλήνων.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

Μουσική: Νίκος Μυλωνάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταύρος Παπουτσάς, Μιχάλης Ζαμπαράς.

Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Μπινίκου.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Μιχαέλα Κυβεντίδου.

Μοιράσου το άρθρο: