Την δραματική ταινία με τίτλο «Silent», Ελληνικής παραγωγής 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 και ώρα 23:45.

Η Διδώ, νεαρή σοπράνο και δεύτερη κόρη μιας διανοούμενης οικογένειας, χάνει τη φωνή της από μια σπάνια υστερική ασθένεια και απομονώνεται στο άδειο παλιό οικογενειακό σπίτι. Κανείς δεν ξέρει αν δεν μπορεί ή αρνείται να μιλήσει. Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας. Και ενώ η Διδώ προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, τα γύρω πρόσωπα που την περικυκλώνουν την αρρωσταίνουν ακόμα πιο πολύ.
Η «επαναστατική» οικογένεια κλονίζεται και ξεσπά, σαν μια μικρογραφία ενός σύγχρονου κόσμου, που ενώ μιλάει ακατάπαυστα και πιο ελεύθερα από ποτέ, δεν γνωρίζουμε πια καθαρά το τι ακριβώς λέει…

Η ταινία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015.

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας ΜπερικόπουλοςΣκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Γκικαπέππας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μαριάννα Έλληνα.
Μοντάζ: Γιώργος Γκικαπέππας, Γιώργος Γεωργόπουλος.
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς.
Ηχοληψία: Γιώργος Στούπης.
Sound Design-μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης.
Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιώργος Μελετίου.
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου.
Μακιγιάζ: Στέλλα Καραπούλιου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Βούλγαρης.
Παραγωγός: Γιώργος Γκικαπέππας.
Συμπαραγωγός: Αλεξάνδρα Μπουσίου.
Παραγωγή: Film Society, με την υποστήριξη των Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Multivision, Institution Of Culture Katowice, Μικρά Αγγλία Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: