Το κοινωνικό δράμα, γερμανικής παραγωγής 2008 «Ανθισμένες Κερασιές» (Cherry blossoms) προβάλλεται από την ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 22.15.

Υπόθεση: Όταν ανθίζουν οι κερασιές την άνοιξη, στη γιορτή της ομορφιάς και της αναγέννησης, σε ένα τοπίο μαγικό, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία του Ρούντι, της Τρούντι και της αγάπης τους.

Η Τρούντι μαθαίνει ότι ο άνδρας της είναι βαριά άρρωστος και του προτείνει να ταξιδέψουν ως το Βερολίνο όπου ζουν τα παιδιά τους. Εκεί θα καταλάβουν ότι αυτά έχουν τη δική τους ζωή και θα φύγουν για τη θάλασσα όπου τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.

kirschbluten-hanami-810072l

Μια ταινία γεμάτη ανατροπές και τρυφερότητα που μιλάει για τη ζωή, την αγάπη και την απώλεια. Ένας άντρας μαθαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Μια γυναίκα βλέπει το όνειρο της ζωής της να πραγματοποιείται με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Μήπως η αίσθηση ότι κάτι είναι προσωρινό μας μαθαίνει να βλέπουμε τη ζωή όπως πραγματικά είναι; Τι μας κάνει να «ανθίζουμε»; Τι είναι αυτό που μας «μαραίνει»;

Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2008

2

Σκηνοθεσία: Ντόρις Ντόρι.

Παίζουν: Έλμαρ Βέπερ, Ανελόπε Έλσνερ, Μαξιμίλιαν Μπρίκνερ, Άγια Ιριζούκι.

Διάρκεια: 127′.

Μοιράσου το άρθρο: