Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ τριών ωριαίων επεισοδίων «Why are we fat?», παραγωγής Νέας Ζηλανδίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε A‘ τηλεοπτική μετάδοση- τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2.

Είναι πλέον επίσημο, υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι παρά αδύνατοι. Η παχυσαρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή υγείας στον πλανήτη και, για πρώτη φορά στην Ιστορία, τα παιδιά αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να ζήσουν πιο σύντομες ζωές από τους γονείς τους.

Μέσα σε μια γενιά, οι δείκτες παχυσαρκίας υπερδιπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ραγδαία αύξηση προβλημάτων στην καρδιά, στην πίεση, στα νεφρά και στο διαβήτη τύπου 2.

Σ’ αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει ο υπέρβαρος και διαβητικός σεφ Σάιμον Γκολτ, θα επανεξετάσουμε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το θέμα. Ο ίδιος θα δεχτεί να γίνει πειραματόζωο στην προσπάθεια να προστατεύσει κατ’ αρχήν τη δική του υγεία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 10:00

Επεισόδιο 1ο. Ο Σάιμον πάει στο γιατρό και μαθαίνει τα κακά νέα: όπως οι περισσότεροι, είναι παχύσαρκος και έχει και διαβήτη τύπου 2. Δεν είναι βέβαια ο μόνος. Μόνο ο διαβήτης αυξήθηκε στις ΗΠΑ κατά 900% τα τελευταία 50 χρόνια. Συναντά ειδικούς στις ΗΠΑ, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- του μιλούν για την υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης που υπάρχει στα επεξεργασμένα τρόφιμα -ακόμα και στα διαιτητικά. Μαθαίνουμε πώς δαιμονοποιήθηκε το λίπος και πώς, στη δεκαετία του ’90, η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αθωώθηκαν, ενώ μετατρέπονται σε γλυκόζη που δηλητηριάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όσο για τον Σάιμον, του δίνουν 3 μήνες περιθώριο να αλλάξει την κάκιστη κατάσταση της υγείας του.

Μοιράσου το άρθρο: