Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Γαλάζιες Μπαχάμες» (Bahama Blue), παραγωγής Καναδά 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της EΡΤ3, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 14:00.
Οι ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ είναι μια τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων που εξερευνά το νησιωτικό σύμπλεγμα Μπαχάμες και ερευνά την άγρια φύση. Πέρα από τις παραλίες με τη λευκή άμμο, κάτω από τα ειδυλλιακά τυρκουάζ νερά βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς οικοτόπους στον κόσμο. Αυτή η εικόνα της τέλειας ομορφιάς μας οδηγεί σε έναν κόσμο, όπου η ζωή και ο θάνατος εναλλάσσονται τόσο φυσικά, χωρίς να ακολουθείται απαραίτητα η συγκεκριμένη σειρά, γεγονός που κάποιες φορές σε τρομάζει.
Η σειρά επικεντρώνεται στο να παρουσιάσει τις φυσικές ομορφιές και τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά του νησιωτικού συμπλέγματος Μπαχάμες, όπως τα Μαγγρόβια, το Deep Blue Water, τα Sand Flats, το Coral, καθώς και τις Σπηλιές και τις Γαλάζιες Τρύπες. Καταγράφεται η αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στις φυσικές ομορφιές και την άγρια φύση, που περιλαμβάνει πολλά είδη καρχαριών, θαλάσσιες χελώνες, ιγκουάνα, δελφίνια, φάλαινες και φλαμίνγκο.

Eπεισόδιο 5: Υδάτινες Επιφάνειες (Open Water)

Οι μεγάλες υδάτινες επιφάνειες καλύπτουν σχεδόν την μισή περιοχή στις Μπαχάμες και φιλοξενούν τα πιο σπάνια είδη ζωντανών οργανισμών. Τα πλάσματα αυτά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να κολυμπούν μακριά, γρήγορα, να αναζητούν φαγητό, συντρόφους και καταφύγιο.
Είδη όπως οι λευκοί καρχαρίες και οι φάλαινες είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους κυνηγούς του πλανήτη. Τα κοπάδια ψαριών και πτηνών εκμεταλλεύονται κάθε τι που τους προσφέρεται στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Μοιράσου το άρθρο: