Gus G. , ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne στο «Close Up» της ΕΡΤ2

Το πρώτο από τα δύο μέρη του αφιερώματος στον Gus G., τον Έλληνα κιθαρίστας του Ozzy Osbourne προβάλλει η ΕΡΤ2 στην εκπομπή «Close Up», που μεταδίδεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00. 

«Gus G.: Life Through Fire» – Ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne
(Α΄ Μέρος)

Ο Κώστας Καραμητρούδης, για τους φίλους της ροκ μουσικής Gus G., γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη  το 1980. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αμερικής, Ελλάδας, Ευρώπης, Ασίας και είναι ο πιο αναγνωρισμένος Έλληνας μουσικός heavy metal στον κόσμο.

Ήταν 9 ετών όταν κατάλαβε πως η κιθάρα ήταν το πεπρωμένο του. Είχε ροκ ακούσματα από τον πατέρα του και δεν άργησε να αποκτήσει την πρώτη του κιθάρα και να ξεκινήσει μαθήματα στο Ωδείο.

Μόλις 17 ετών έφυγε από την Ελλάδα για να φοιτήσει στο διάσημο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλεϊ στη Βοστόνη. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, πάρα το γεγονός ότι είχε και υποτροφία, επειδή συνειδητοποίησε ότι δεν τον ενδιέφεραν οι ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά το να ζήσει την εμπειρία.

Gus G. , ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne στο «Close Up» της ΕΡΤ2

Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς της heavy metal που έχει φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο την κιθαριστική τεχνική. Κάνει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, εταιρείες μουσικών οργάνων σχεδιάζουν κιθάρες με το όνομά του, έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και κάνει διεθνή καριέρα αντίστοιχη μ’ αυτήν των Ντέμη Ρούσσου, Νάνας Μούσχουρη, Aphrodite’s Child.

Έχει παίξει σε πολλές μουσικές μπάντες, όπως Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil, με δισκογραφία που μετρά πάνω από 20 άλμπουμ όλα σε ξένες δισκογραφικές εταιρείες.

Έχει πραγματοποιήσει  guest εμφανίσεις και δισκογραφία με διάφορους καλλιτέχνες, όπως Doro, Kamelot, Slash (Guns’n Roses) κ.ά.

Gus G. , ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne στο «Close Up» της ΕΡΤ2

Το 2009 τον επέλεξε ο θρύλος της ροκ Ozzy Osbourne, ανάμεσα σε πολλούς μουσικούς για βασικό του κιθαρίστα, όπου έκαναν  το άλμπουμ «Scream», περιόδευσε μαζί του και είχαν μία συνεργασία που κράτησε 8 χρόνια.

Αυτή την περίοδο έχει δύο προτεραιότητες, το solo project Gus-G Band  και το συγκρότημά του, τους Firewind, που διανύουν 20 χρόνια ζωής.

Gus G. , ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne στο «Close Up» της ΕΡΤ2

Στο ντοκιμαντέρ «Gus G.: Life Through Fire» του σκηνοθέτη Θανάση Τσαουσόπουλου, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη, παρακολουθούμε την πορεία του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικού Gus G. σε ένα ταξίδι εφτά χωρών και τριών ηπείρων. Τον ακολουθούμε στην περιοδεία του με την μπάντα του, τους Firewind, αλλά και το  solo project του σε φεστιβάλ και σε θρυλικούς χώρους, όπως το περίφημο «Whisky A Go Go» στο Λος Άντζελες. Με ξεναγούς τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του, ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο του σκληρού ροκ, όπου πολλά θέματα ταμπού, κοινωνιολογικά και άλλα, ξεδιαλύνονται. Βλέπουμε έναν τρόπο ζωής ασύμβατο για έναν μέσο άνθρωπο, καθώς και το πώς ο ήρωάς μας κρατά τις ισορροπίες του. Ασύμβατη είναι και η αφήγησή μας, ξεκινώντας από το παρόν πηγαίνουμε γραμμικά προς το παρελθόν, παρακολουθώντας με ανάποδη αφήγηση μια πραγματικά διεθνή καριέρα που μετρά 20 χρόνια και καταλήγουμε στα παιδικά του χρόνια.

Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και «χτίστηκε» σιγά-σιγά με διώξεις, ιδρώτα, πείνες, μετανάστευση μέχρι την τελική δικαίωση και τη συνεργασία με τον Ozzy Osbourne.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι γονείς του, η σύζυγός του, οι δημοσιογράφοι Χάκος Περβανίδης, Κώστας Χρονόπουλος, Άκης Καπράνος και Πάνος Χρυσοστόμου, τα στελέχη δισκογραφικών εταιρειών Λεωνίδας Βρανάς, Ηλίας Αραβίδης και Leif Jensen,οι μουσικοί Μπάμπης Κατσιώνης, Πέτρος Χριστοδουλίδης, Henning Basse (Firewind), Μάριος Ηλιόπουλος (Nightrage), Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary), Michael Amott (Arch Enemy), μέλη του συγκροτήματος Vicious Rumorsκαι βέβαια οπαδοί απ’ όλο τον κόσμο.

 Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαουσόπουλος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Gus G. , ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne στο «Close Up» της ΕΡΤ2

Νέα σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στο έργο και στη ζωή Ελλήνων δημιουργών,  καλλιτεχνών, επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων που συμβάλλουν -ο καθένας με το δικό του τρόπο- στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητας.

Πέρα από πρόσωπα, παρουσιάζονται  δημιουργικές συλλογικότητες και δράσεις, κοινωνικές, οικολογικές, επιστημονικές.

Τα γυρίσματα αυτής της νέας σειράς ντοκιμαντέρ, έγιναν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η κινηματογράφηση της συνέντευξης του δημιουργού είναι η βάση κάθε ντοκιμαντέρ. Εδώ ξετυλίγεται το νήμα της διήγησης, μνήμες, εμπειρίες, πεποιθήσεις, συναισθήματα. Μια προσεκτική ανασκαφή στην καρδιά και στο πνεύμα κάθε δημιουργού. Από την επιφάνεια στο βάθος. Η κάμερα καδράρει τον άνθρωπο σε close-up, παρακολουθεί από κοντά και καταγράφει την εξομολόγηση.

Το πρόσωπο σιγά-σιγά αποκαλύπτεται, ενώ παράλληλα το έργο του παρουσιάζεται μέσα στην ιστορική του εξέλιξη. Εξηγείται η σημασία του, τοποθετείται μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι και αναδεικνύονται οι ποιότητες και η ιδιαιτερότητά του.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα θέματα της σειράς.

Οι ποιοτικές προδιαγραφές του «Close up» διατρέχουν όλα τα στάδια της δημιουργίας κάθε επεισοδίου: την έρευνα, το σενάριο, το γύρισμα, την τεχνική επεξεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντοκιμαντέρ της σειράς -που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα- έχουν συμμετάσχει ήδη σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία.

Το «Close up» είναι μία εξ ολοκλήρου εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με την οποία  δίνεται η δυνατότητα στους σκηνοθέτες της ΕΡΤ να εκφράσουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους και να προσφέρουν μια αξιόλογη σειρά ντοκιμαντέρ στο κοινό της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος