Το τέταρτο επεισόδιο της εξαιρετικής δραματικής μίνι σειράς «Οι δαιμονισμένοι» (Demons), παραγωγής Ρωσίας 2014, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, μεταδίδεται στην ΕΡΤ3, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στις 22:00.

small simera

Οι «Δαιμονισμένοι», από τα πιο πολιτικοποιημένα μυθιστορήματα του Ντοστογιέφσκι, γράφτηκε το 1870-71. Είναι ένα έργο που δεν εξερευνά μόνο το βάθος της ανθρώπινης ψυχής, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια ουσιαστική μαρτυρία της ζωής στην τσαρική Pωσία του τέλους του 19ου αιώνα.

Σκηνοθεσία: Βλαντιμίρ Κοτινένκο

Παίζουν: Μαξίμ Ματβέγιεφ, Άντον Σαγκίν, N. Μάρκινα, Αλεξέι Κιρσάνοφ, Ι. Κοστολέφσκι, Μαρία Σαλάγιεβα, Ιβάνα Πέτροβα, Σεργκέι Μακοβέτσκι

Υπόθεση: Μια ήσυχη επαρχιακή πόλη γίνεται άνω-κάτω, όταν δύο άσωτοι γιοι, ο αριστοκράτης Νικολάι Σταβρόγκιν και ο πολιτικός οπορτουνιστής Πιότρ Βερκοβένσκι, επιστρέφουν από την Αγία Πετρούπολη. Ο Σταβρόγκιν, που έχει επανειλημμένα βρεθεί στο κέντρο των σκανδάλων, διαπληκτίζεται συνεχώς. Είναι όμορφος άνδρας, εξαρτημένος στο σεξ και καταστρέφει όσες τον ερωτεύονται. Ο Βερκοβένσκι, διανοούμενος και κυνικός, καθιερώνει μια «μυστική κοινωνία» και απλώνει το χάος και την απελπισία. Μια αλυσίδα τραγικών γεγονότων ακολουθούν, τα οποία οδηγούν στο θάνατο σχεδόν όλους τους κύριους χαρακτήρες. Ένα κύμα φόβου σαρώνει όλη την πόλη.

  • Η σειρά διακρίθηκε στα Golden Eagle Awards, Russia 2015 με βραβείο Best Mini-Series.

Επεισόδιο 4ο: Η ριζική εμπλοκή ενός επαναστάτη μετατρέπει σε χάος μια ολόκληρη πόλη όταν αυτός βάζει τη ζωή του στην πρώτη γραμμή απέναντι σε μια βίαιη μοίρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: