Η ΕΡΤ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ραδιοφωνικού δικτύου της, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αναδείξει με κοινωνική ευαισθησία όλες τις πτυχές της επείγουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Αιγαίο με το προσφυγικό.

 

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, από τις 08.00 έως και τις 15.00, η Ελληνική Ραδιοφωνία θα εκπέμψει από την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, εκεί όπου εξελίσσεται το μεγαλύτερο προσφυγικό δράμα των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΡΑ Μυτιλήνη

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και η Ραδιοεφημερίδα του Πρώτου (14.00-15.00) θα μεταδίδονται από τη Μυτιλήνη, προσαρμοσμένες αναλόγως. Μαζί με τους παραγωγούς της ΕΡΤ Β. Αιγαίου θα βρεθεί στη Μυτιλήνη ομάδα δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών της ΕΡΤ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στις εκπομπές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φορείς που δραστηριοποιούνται στην παροχή βοήθειας και φροντίδας και ειδικοί επί του προσφυγικού θέματος. Παράλληλα, θα προβληθούν και δράσεις ενίσχυσης του δικτύου βοήθειας προσφύγων στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα από τη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και το Κέντρο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τον Πολίτη (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ.

Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε εθνικό δίκτυο από όλους τους Περιφερειακούς Σταθμούς και από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο από τη «Φωνή της Ελλάδας».

Η πρωτοβουλία θα κοινοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκειά της με το ειδικό microsite ert4refugees.ert.gr, καθώς και από τους λογαριασμούς όλων των Μέσων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα social media.

Η τηλεόραση της ΕΡΤ θα καλύψει την πρωτοβουλία μέσα από τις ειδήσεις και τις εκπομπές της ΕΡΤ1,  ενώ υλικό θα σταλεί και στην EBU για να διανεμηθεί σε ευρωπαϊκούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Μοιράσου το άρθρο: